Pyetja:

A lejohet grave përdorimi i kremërave për fytyrë, me përmbajtje alkooli?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Sipas dijetarëve islam, alkooli në produkte të tilla është alkool medicinal dhe si i tillë nuk është dehës, atëherë lejohet përdorimi i tij dhe konkretisht lejohet përdorimi i produkteve të tilla të kozmetikës.

Hoxhë Zejd Haziri