Pyetja:

A lejohet të dhurojmë sadaka për t’i shëruar Allahut të sëmurit tanë?

***

Përgjigjja:

Sipas dijetarëve islam lejohet një gjë i tillë, sepse i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Shëroni të sëmurit tuaj me sadaka. Në bazë të përvojës dhe asaj që kemi dëgjuar kjo në shumë raste ka dhënë efekt.” [1]

Hoxhë Zejd Haziri

———————

[1] E saktësoi shejh Albani