Monday, October 25, 2021
Abdesi159Agjërimi dhe Ramazani508Agjërimi vullnetar81Akika8Amaneti/Besa4Aplikimi i islamit132Argëtimet64Arsimi, Edukimi, Shkenca, Teknologjia93Atdhetarizmi, kontributi publik, vullnetarizmi20Ateizmi, evolucioni7Atribuimet Hyjnore22Autorësia e fetvasë22Bajramet16berzahu5Besëtytni52Besimi394Besimi në Allahun109Besimi: të ndryshme131Betimet21Bixhozi2Borxhi5Bota tjetër117Caktimi i Allahut97Cilësitë e Kuranit8Devotshmëri37Dita e Gjykimit8Dituria & Thirrja159Divorci46Dobësimi i besimit78Dukja, veshja dhe zbukurimet255Dyshime - cytje81Emocionet (ndjesitë)44Emrat e Allahut24Emrat e fëmijëve44Ëndrrat80Epshi & Ego38Ezani42Familja357Fatkeqësitë natyrore11Fejesa-martesa293Fëmijët164Femra591Festat islame15Fetë e tjera48Fikhu i adhurimeve802Fikhu i biznesit dhe i punës252Filozofi4Fqinjësia & Raportet shoqërore76Fraksione, sekte, grupe të devijuara49Frika15Gusli67Hadithi dhe shkencat e tij101Haxhi/Umre129Histori Islame dhe biografi99Historia e profetëve30Hoxhë i vendit2230Hutbe4Intimitet143Itikafi4Jeta e të Dërguarit të fundit54Jetimi1kafshet3Kamata31Këshilla dhe Urtësi273Komentim i Hadithit53Komentim i Kuranit36Krijimi50Kurani208Kurani dhe shkencat e tij124Kurbani54Lidhjet farefisnore4Lutjet (Duatë)378Magjia (Sihri) dhe Xhindet167Mbulesa81ME SHKAS54Mehri4Meleku4Mendimet e këqija71Mes'hu6Mësimi dhe recitimi i Kuranit93Mësyshi12Metodologji25Morali (etika)69Morali prindër-fëmijë125Namazi876Namazi i xhenazes & varrezat39Namazi me xhemat69Namazi në raste të ndryshme169Namazi për kategori të caktuara55Negacionet e besimit71Ngrënia dhe pirja146Njeriu ideal48Norma rreth mus'hafëve18Pastërtia330Pendimi91Pendimi31Përkthim2395Përpjekja3Politikë, drejtësi, qeverisje, administratë40Pranimi i Islamit19Problemet bashkëshortore99Problemet financiare20Problemet me vetëbesim6Problemet psikologjike dhe sociale108Raportet98Raportet bashkëshortore140Raportet e ndaluara121Raportet familjare - farefisnore162Raportet ndergjinore paramartesore66Risitë në Fe (Bidatet)82Rukje (Yshtje)39Sadakaja53Shëndeti240Shenjat/Dita e Kijametit27Shitblerja38shpirti2Shtatëzania/Aborti - Gjidhënia88Shtëpia48Sjellja me boten shtazore40Sjellja, morali, emocionet dhe zbutja e zemrës270Sociale21SPIKASIM18Sporti15Sprovat dhe fatkeqësitë81Stresi10Te derguarit3Të ndaluarat33Te ndryshme218Tejmumi7Teravitë1Thirrja për të mirë dhe ndalimi nga e keqja150Transaksionet e ndaluara34Trashëgimia16Trashëgimia14Uniteti13Vdekja, varrimi192Veset & Sëmundjet e zemrës48VIDEO PERGJIGJE566Xhamia42Xhenneti dhe Xhehenemi69Xhumaja54Z Te pa perpunuara3Zekati113Zhvillimi njerëzor15Zhvillimi personal31

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Një vështrim rreth kalendarit islam

Pyetja: Një vështrim rreth kalendarit islam *** Përgjigja: Koha është krijim i Allahut. Allahu i madhëruar kur krijoi diellin dhe hënën dhe caktoi lëvizjet e tyre u bë e mundshme ndarja dhe llogaritja e kohës siç thotë në Kuran: “(Allahu) është ai i cili e bëri diellin ndriçim, hënën dritë dhe i përcaktoi asaj (hënës) […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon