Pyetja:

A lejohet përdorimi i dezinfektuesit, i cili përmban alkool etikil?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Dijetarët islam e kanë lejuar përdorimin i dezinfektuesve të cilët përmbajnë alkool etikil, sepse të tillët zakonisht përdoren në mjekësi, për kurimin e lëndimeve trupore. Ky alkool nuk është dehës.

Hoxhë Zejd Haziri