Thursday, July 29, 2021

A obligohet gruaja të jap zekatin për arin e saj?

0
Pyetje:A obligohet gruaja të nxjerr zekatin prej arit të cilin e përdorë kohë pas kohe ose e mban vazhdimisht në trupin e saj?***Përgjigje:Ari i cili bartet nga gruaja nuk obligohet nxjerrja e zeqatit prej...

Çka janë melaiket?

0
Pyetje:Çka janë Melaiket?***Përgjigje:Melaiket janë një lloj krijesash, të cilat Allahu i ka krijuar dhe ju ka dhënë atyre detyra dhe misione të ndryshme, prandaj besimi në to, në egzistencën e tyre është pjesë e...

Sa zgjat dënimi në varr?

0
Pyetje:Dënimi i varrit, a është i vazhdueshëm apo i përkohshëm?***Përgjigje:Sa i përket mosbesimtarit, Allahu atij nuk ka asnjë mënyrë që ti arrijë mirësia dhe mëshira e Allahut. Dhe dënimi ndaj tij është i vazhdueshëm (deri...

Si duhet të falet namazi në aeroplan?

0
Pyetje:Nëse më duhet të udhëtoj me aeroplan, kohorja e fluturimit zgjat diku rreth shtatë orë, aty duhet ta fali drekën dhe ikindinë, a duhet ta fali namazin ashtu i ulur në ulësen e aeroplanit,...

A është më mirë të theret kurbani apo paratë e kurbanit të jepen sadaka?

0
Pyetje:Nëse ka të varfër në rrethinën time, a mund të ua japë atyre çmimin e kurbanit si sadaka, apo duhet të theri kurban?***Përgjigje:Therja e kurbanit është më mirë, sesa dhënia e çmimit të tij...

Si të bashkërendojmë mes traditave e Sheriatit?

0
Pyetje:Si të bashkërendojmë mes traditave e Sheriatit?***Përgjigje:El-Shatibi, Allahu e mëshiroftë, i ka ndarë traditat e njerëzve në dy kategori:1. Ato për të cilat ka dëshmi sheriatike se a është e mirë apo e keqe....

Çka nëse traditat e vendit bien ndesh me Sheriatin?

0
Pyetja:Cili është gjykimi islam kur traditat dhe adetet kombëtare bien ndesh me Sheriatin?***Përgjigjja:Shejh el-Sa’di, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: “Parimi bazë lidhur me traditat është se janë të lejueshme, përderisa s'i ndalon Sheriati”. (Risaleh...

A duhet të jenë muslimanët të ashpër karshi njerëzve?

0
Pyetje:Disa nga ata të cilët i konsiderojmë të jenë përpiktë në zbatimin e fesë i trajtojnë njerëzit me ashpërsi dhe janë të akullt ndaj tyre, dhe disa nga ta vazhdimisht janë të vrenjtur ....

Ç’thotë Islami për njeriun që ka aftësi të punojë, por që s’do të punojë?

0
Pyetje:Çfarë mendoni për një person që praktikon Islamin dhe është i aftë të punojë, megjithëkëtë ai nuk dëshiron të punojë?***Përgjigje:Opinioni im lidhur me personin e tillë është i njëjtë siç është transmetuar nga etheri...

Si ta nxis veten në kërkim të dijes?

0
Pyetje:Dikujt mund t'i ndodhë që të mos ketë interes dhe të jetë i plogësht në kërkim të dijes. Cilat janë mënyrat për ta nxitur interesimin për kërkimin e dijes?***Përgjigje:Mosinteresimi për dijen islamike është një...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon