Wednesday, July 28, 2021

Çka janë melaiket?

0
Pyetje:Çka janë Melaiket?***Përgjigje:Melaiket janë një lloj krijesash, të cilat Allahu i ka krijuar dhe ju ka dhënë atyre detyra dhe misione të ndryshme, prandaj besimi në to, në egzistencën e tyre është pjesë e...

A bëri Ademi alejhi selam shirk?

0
Pyetje:Lexova një artikull që akuzon Ademin alejhi selam për shirk për disa arsye që nuk ka nevojë t’i cekim! Ç’mendoni për këtë çështje?***Përgjigje:Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut.Muhamed ibën Abdulvehabi në librin Kitabu Teuhid, tema...

Çfarë domethënie ka fjala ‘amanet’ në ajetin Kuranor?

0
Pyetje:Çfarë domethënie ka fjala ‘amanet’ në ajetin Kuranor?“Ne u ofruam emanetin (obligimet) qiejve, tokës dhe maleve, e ato nuk deshën ta marrin përsipër atë, u frikësuan prej tij, ndërsa njeriu atë e mori mbi...

A janë krijuar toka & qiejt për gjashtë ditë?

0
Pyetje:Thotë Allahu në Kuran: ”Në të vërtetë, Zoti juaj është Allahu, që krijoi qiejt dhe Tokën për gjashtë ditë...” (Araf, 54)Çfarë do të thotë që qiejt dhe toka të krijohen në gjashtë ditë?***Përgjigje:Ajo që...

Çka mendohet me amanet në ajetin “Vërtet, Ne ua ofruam amanetin qiejve, tokës, dhe...

0
Pyetje:Çka mendohet me amanet në ajetin “Vërtet, Ne ua ofruam amanetin qiejve, tokës, dhe maleve”?***Përgjigje:Interpretimi i amanetit si detyra sheriatike është mendim i Ibn Abasit, i el- Hasan el-Basrit, i Muxhahidit, i Se’id ibn...

Si u shumua njerëzimi nga Ademi e Hava?

0
Pyetja: Sipas Kuranit, na mësohet se mashkulli dhe femra e parë ishin Ademi a.s. dhe Hava. Ky çift lindi dy djem (Habilin dhe Kabilin), që kryen vëllavrasje dhe mbeti vetëm Kabili. Pyetja është: Si erdhi njeriu...

Kush e krijoi qiellin dhe tokën?

0
Allahu i Lartësuar në Kuranin fisnik u drejtohet njerëzve duke u thënë:“Thuaj: “Shikoni ç’ka në qiej dhe në Tokë!” Por shenjat dhe vërejtjet nuk u bëjnë kurrfarë dobie njerëzve që nuk besojnë”1; dhe: “Le...

Kur All-llahu krijoi shpirtrat si u përcaktua fundi i tyre?

0
PYETJA:Esselamu alejkum, kur All-llahu krijoi shpirtrat si u përcaktua fundi i tyre, se kujt do ti përkas Xheneti dhe kujt Xhehenemi.PËRGJIGJA:Alejkum Selam. Pyetja e juaj bën pjesë në fushën e kadasë dhe kaderit -...

Për çfarë urtësie nuk e shohim Allahun?!

0
Pyetje: Pse Allahu nuk i shfaqet mbarë njerëzimit, në mënyrë që të gjithë të besojnë?! Përgjigje: Allahu, i Larti dhe i Madhëruari, e bëri të atillë jetën e kësaj bote për sprovë e provim; Ai ka...

Zëvendës i kujt është njeriu në tokë?

0
Pyetje:Zëvendës i kujt është njeriu në tokë, zëvendës i Zotit apo zëvendës i xhindeve? Cili është kuptimi i fjalës “zëvendës” në këtë rast?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon