Monday, December 6, 2021
  E drejta në pasurinë e trashëguar nga burri 167. I nderuar hoxhë! Kushërirës sime i ka vdekur burri, i ka lënë pasuri dhe ajo dëshiron të martohet me një tjetër burrë. A është mëkat që këtë pasuri ta dërgojë tek burri tjetër? Përgjigjja: Sipas mësimeve islame, prej shkaqeve të trashëgimisë është...
Pyetje: Selam alejkum! A ka mundësi të më tregoni për te drejtat qe i posedon çifti pasi që të jetë kurorëzuar me hoxhë. Duke qen i fejuar edhe pas kurorëzimit a duhet që çdo herë në praninë e atyre të dyve të jetë edhe një person tjetër prezent apo  jo? Faleminderit, Allahu ju shpërbleftë! Përgjigje: Alejkum selam! Çifti bashkëshortorë i kurorëzuar me hoxhë i gëzojnë të drejtat dhe obligimet e të martuarve. Pra obligohen me detyrat që i ka burri ndaj gruas dhe anasjelltas. Nëse ndahen dhe është caktuar mehri, femrës i takon mehri (kjo varion nëpër situata). E trashëgojnë njëri-tjetrin me rastin e...
Pyetje: Selam Alejkum Hoxh. Lus Allahun qe te jesh mire. Kam nji pyetje: Dy te ri kane vendos mu feju, edhe dojne me caktu mehrin, a eshte e lejume qe per meher te caktohet qe burri me e cu gruan ne haxh? A ka ndales per kete, apo eshte...
Pyetje: Çfarë kushtet duhet plotësuar për tu bërë niqah (martuar) me grua të itharëve të Librit (jahuditë dhe krishtere)? *** Përgjigja: Prej kushteve kryesore (pas pranimit të Islamit) është që të jetë e pastër prej zinasë. Allahu thotë në Kuran: "Ju janë lejuar edhe ushqimet e ithtarëve të Librit: o ashtu, ushqimet tuaja janë të...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon