Pyetja:

A janë macet e zeza shejtan dhe a duhet vrarë ato?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Në sheriatin islam nuk ka ndonjë argument që macet e zeza janë shejtan dhe duhet vrarë ato. Është transmetuar për qenin e zi, dhe jo për macet diçka e tillë.

Hoxhë Zejd Haziri