Pyetja:

A lejohet përdorimi i Kuranit dhe ezanit si zile telefoni?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Më e preferueshme është që të mos përdoret si zile telefoni Kurani dhe ezani, sepse mund të ndodh të gjindemi në vende të ndyta si banjo, tualete etj., dhe të fillon ezanin aty nuk është e hijeshme. Poashtu përdorimi si zile telefoni e Kuranit dhe ezanit, mund të jetë nga mos madhërimi i Allahut.

Hoxhë Zejd Haziri