Pyetja:

A shpërblehet kush agjëron tre ose pesë ditë nga gjashtë ditët e Sheualit?

***

Përgjigjja:

Po, ka shpërblim, por nuk e arrin shpërblimin që e ka llogaritur Profeti ﷺ në hadithin: “Kush agjëron Ramazanin dhe e pason me gjashtë ditë agjërim nga muaji Sheual konsiderohet sikur ka agjëruar gjithë vitin”.

Shejh Ibn Uthejmin, “Fetua Nur ala derb”, 75.

Përktheu: Bledar Haxhiu