Wednesday, July 28, 2021

A obligohet gruaja të jap zekatin për arin e saj?

0
Pyetje:A obligohet gruaja të nxjerr zekatin prej arit të cilin e përdorë kohë pas kohe ose e mban vazhdimisht në trupin e saj?***Përgjigje:Ari i cili bartet nga gruaja nuk obligohet nxjerrja e zeqatit prej...

Si duhet të falet namazi në aeroplan?

0
Pyetje:Nëse më duhet të udhëtoj me aeroplan, kohorja e fluturimit zgjat diku rreth shtatë orë, aty duhet ta fali drekën dhe ikindinë, a duhet ta fali namazin ashtu i ulur në ulësen e aeroplanit,...

A është më mirë të theret kurbani apo paratë e kurbanit të jepen sadaka?

0
Pyetje:Nëse ka të varfër në rrethinën time, a mund të ua japë atyre çmimin e kurbanit si sadaka, apo duhet të theri kurban?***Përgjigje:Therja e kurbanit është më mirë, sesa dhënia e çmimit të tij...

A e prish agjërimin vaksina anti-covid?

0
Pyetja:A e prish agjërimin vaksina anti-covid? Me çka obligohet agjëruesi nëse e prish agjërimin obligativ për shkak të vaksinës?***Përgjigjja:I tërë falënderimi i plotë i takon vetëm Allahut, Zotit të botëve, përshëndetjet dhe paqja qofshin...

A lejohen marrëdhëniet seksuale pas iftarit?

0
Pyetje:A lejohet marrëdhënia seksuale me gruan pas iftarit pa u pastruar, meqenëse ne nuk kemi ujë në mbrëmje, deri në mëngjes?***Përgjigje:Pas iftarit lejohet gjithçka që ishte e ndaluar para iftarit për shkak të agjërimit,...

A ka ndonjë dua të veçantë që duhet të them gjatë therjes së kurbanit?

0
Pyetje:A ka ndonjë dua të veçantë që duhet të them gjatë therjes së kurbanit?***Përgjigjja:Falënderimi i qoftë Allahut.Për atë që dëshiron të ther kurban është sunet të thotë:Bismillah, Allahu Ekber, Allahume hadha minke ve leke,...

A konsiderohet udhëtar njeriu që qëndron diku për një kohë të caktuar?

0
Pyetja:Ai që udhëton për në një vend dhe vendos të qëndrojë atje për një kohë të caktuar, a duhet të konsiderohet mysafir?***Përgjigjja:Mysafirit i ndërpriten rregullat e udhëtimit me dy gjëra: me kthimin e tij...

Çka është namazi i istihares?

0
Pyetje:Es-selamu Alejkum ue rahmetullahu ue berekatuhu: Çka është namazi i istihares, si falet ky namaz, a ka dua te posaçme kur falet, dhe çfarë vlere ka ky namaz? Ju faleminderit dhe Zoti ju shpërbleftë për punën e juaj në këtë botë dhe në botën tjetër.***Përgjigje:We alejkumus-selamu we rahmetull-llahi we berekatuhu! Namazi i istihares është një nga namazet vullnetare që...

A është më mirë të pres kurban për djalin apo ti jap të hollat...

0
Pyetje:Kam një pyetje, nëse ka mundësi të m’a shpjegoni: kam dëshirë të pres një kurban për djalin dhe desha ta di se a është më mirë të prej kurban apo t’ia jap të hollat një të varfëri. Nëse është më mirë të holla, sa duhet? Ju faleminderit!*** Përgjigje:Nëse ju ka lindur...

Nëse urina e fëmijës së vogël bie në rrobë çfarë duhet të bëjmë?

0
Përgjigje:E vërteta në këtë çështje është se urina e djalit që ende ushqehet me qumësht është fëlliqësi e lehtë, për pastrimin nga urina e tij mjafton spërkatja, d.m.th. ta përshkojë me ujë tërë vendin...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon