Pyetja:

A lejohet lyerja e thonjëve gjatë Ramazanit?

***

Përgjigjja:

Lyerja e thonjëve nuk ka të bëjë me agjërimin por me abdesin dhe pastërtinë. Domethënë nuk pranohet abdesi nëse keni thonjët e lyer pasi nuk mundet uji të depërtoj tek thonjët.

Gjithashtu ka të bëj edhe me atë se nëse ju i lyeni thonjët dhe zbukurohesh para të tjerëve në rrugë, ajo është e ndaluar.

Por nuk ka të bëj me agjërim, nuk e pengon agjërimin.

Dr. Shefqet Krasniqi