Wednesday, July 28, 2021

A mund të përshkruhet Allahu si komplotues, etj?

0
Pyetje:A mund të përshkruhet Allahu si komplotues dhe mashtrues, si në ajetet: » Ata po komplotonin, por dhe Allahu, po ashtu, po komplotonte « ; » Vërtet, hipokritët përpiqen ta mashtrojnë Allahun, por është Ai...

Si ndikon shprehja “Allahu Ekber” te muslimanët?

0
Pyetje: Si ka qenë fjala “Allahu Ekber” moto e myslimanëve të pare dhe a ka vazhduar të influencojë tek myslimanët ashtu siç ka influencuar tek të parët?****Përgjigja: Me emrin e Allahut Mëshiruesit, falënderimi i takon...

Ç’kuptim kanë fjalët “Allahu teala dhe Allahu aze ve xhel”?

0
Pyetja: Selam alejkum ue rahmetullahu ue berekatuhu! Kam dy pyetje: 1. Çfarë kuptimi kanë këto fjalë: “Allahu teala dhe Allahu aze ve xhel” 2. Kam dëgjuar se Zoti rri mbi Arsh, por çka është Arshi?****Përgjigjja:Falënderimet i takojnë...

Si do që ta imagjinosh Allahun, Ai është ndryshe nga të imagjinuarit

0
Pyetje: A është i saktë parimi "Si do që ta imagjinosh Allahun, Ai është ndryshe nga të imagjinuarit"?****Përgjigje: Kuptimi i kësaj është i saktë. Allahu është gjithmonë ndryshe nga ajo që ti mendon dhe që mund...

A qëndron Allahu mbi Arsh?

0
Pyetje:Në Kuran përmendet se Allahu i Madhëruar qëndron mbi Arsh. Ky ajet, a është në kuptimin figurativ, apo Allahu i Madhëruar qëndron vërtet mbi Arsh?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi...

Cili është mendimi i imam Ebu Hanifes rreth istiuasë

0
Pyetje:Cili është mendimi i imam Ebu Hanifes lidhur me pohimin se Allahu i Madhëruar është lartë të gjitha krijesave të Tij dhe më në veçanti mbi istiuanë (qëndrimin / ngritjen) e Allahut...

A ka ndonjë argument që vërteton se Allahu është trup?

0
Pyetje:A ka ndonjë argument që vërteton se Allahu është trup? Zoti më faltë nëse është pyetje e gabuar, por nëse nuk mësohet besimi, ma merr mendja se nuk vlen adhurimi.Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut!...

Cili është kuptimi i thënies “Ja Dhel Xhelaali Uel Ikraam”?

0
Pyetje: EMRI HYJNOR-DHUL XHELAALI UEL IKRAAMCili është kuptimi i thënies “Ja Dhel Xhelaali Uel Ikraam” dhe a është në rregull që kjo thënie të thuhet shpesh?Përgjigjja: EMRI HYJNOR-DHUL XHELAALI UEL IKRAAMFalënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira,...

A konsiderohet shirk sexhdeja dhe rukuja me qëllim përshëndetjeje?

0
 Lavdi Allahut. Së pari, sexhdeja – po ashtu rukuja – është dy llojesh: 1. Sexhdeja e adhurimit Ky lloj i sexhdes bëhet duke shprehur përulje, nënshtrim dhe adhurim, dhe s’bën të bëhet për dikë tjetër veç Allahut ....

Cilat janë llojet e tewhidit dhe cili është definicioni për çdonjërin?

0
Pyetja: Cilat janë llojet e tewhidit dhe cili është definicioni për çdonjërin?Përgjigja: Teuhidi është tre llojesh: teuhidi er‐rububije, teuhidi el‐ilahije dhe teuhidi el‐esma ue sifat. Teuhidi er‐rububije është veçimi i Allahut me krijim, me furnizim,...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

A është dita e martë ditë e keqe?

Pyetja: Selam alejkum! Desha t’i bëja disa pyetje hoxhës rreth ditëve, se a është dita e martë ditë e keqe si thonë gratë dhe shumë të tjerë. Kur kam dalë prej shtëpisë e jam nisur për në SHBA me familjen, ka qenë e martë dhe desha të dija se a i ka dalluar Allahu ditët […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon