Friday, July 30, 2021

Si ndikon shprehja “Allahu Ekber” te muslimanët?

0
Pyetje: Si ka qenë fjala “Allahu Ekber” moto e myslimanëve të pare dhe a ka vazhduar të influencojë tek myslimanët ashtu siç ka influencuar tek të parët?****Përgjigja: Me emrin e Allahut Mëshiruesit, falënderimi i takon...

Cka nënkupton “Dhel Xhelaali Uel Ikraam”?

0
Pyetje:Cili është kuptimi i thënies “Ja Dhel Xhelaali Uel Ikraam” dhe a është në rregull që kjo thënie të thuhet shpesh?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të...

Cili është kuptimi i thënies “Ja Dhel Xhelaali Uel Ikraam”?

0
Pyetje: EMRI HYJNOR-DHUL XHELAALI UEL IKRAAMCili është kuptimi i thënies “Ja Dhel Xhelaali Uel Ikraam” dhe a është në rregull që kjo thënie të thuhet shpesh?Përgjigjja: EMRI HYJNOR-DHUL XHELAALI UEL IKRAAMFalënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira,...

Cilat janë llojet e tewhidit dhe cili është definicioni për çdonjërin?

0
Pyetja: Cilat janë llojet e tewhidit dhe cili është definicioni për çdonjërin?Përgjigja: Teuhidi është tre llojesh: teuhidi er‐rububije, teuhidi el‐ilahije dhe teuhidi el‐esma ue sifat. Teuhidi er‐rububije është veçimi i Allahut me krijim, me furnizim,...

Akideja [Kredoja] e ndjekësve të sunetit dhe xhematit për sa i përket Emrave...

0
Pyetje: Cila është akideja e ndjekësve të sunetit dhe xhematit përsa i përket Emrave dhe Cilësive të Allahut? Dhe, çfarë është dallimi mes Emrit dhe Cilësisë? Dhe, a e bën të detyrueshme pohimi i...

EMRI HYJNOR-DHUL XHELAALI UEL IKRAAM

0
Pyetje: EMRI HYJNOR-DHUL XHELAALI UEL IKRAAMCili është kuptimi i thënies “Ja Dhel Xhelaali Uel Ikraam” dhe a është në rregull që kjo thënie të thuhet shpesh?Përgjigjja: EMRI HYJNOR-DHUL XHELAALI UEL IKRAAMFalënderimi absolut i takon...

Cilat janë tri parimet themelore, të cilat njeriu i ka detyrë që ti mësojë?

0
Pyetja 1: Cilat janë tri parimet themelore, të cilat njeriu i ka detyrë që ti mësojë?Përgjigje: Robi duhet të ketë dije rreth Zotit të tij, Fesë së tij dhe Pejgamberit të tij, Muhamedit (alejhi...

Çfarë do të thotë fjala Allah?

0
Pyetje: Çfarë do të thotë fjala Allah?Përgjigje: Kjo do të thotë Ai që meriton të hyjnohet dhe të adhurohet nga të gjitha krijesat.Imam Muhamed bin Abdul-Vehab (Allahu e mëshiroftë!)Burimi

Cili është emri më i madh i Allahut?

0
Pyetje: Cili është emri më i madh i Allahut?Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Emri më i madh i Allahut është “El-Hajjul Kajjum – I Përjetshmi, Mbajtësi i gjithçkaje”. Thua: “Ja Hajjul-kajjum, Ja dhelxhelali...

A është e lejuar të betohesh me Kuranin?

0
A është e lejuar të betohesh me Kuranin?Pyetje: “Cili është gjykimi i të betuarit me Kuranin?”Përgjigje: “Është e lejuar të betohesh me emrat dhe cilësitë e Allahut. Kurani është fjalë e Allahut dhe fjala e...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon