Friday, July 30, 2021

Cilat janë llojet e ndryshëm të besimtarëve?

0
Pyetje: Cilat janë llojet e ndryshëm të besimtarëve?***Përgjigje: Ka tre lloje kryesore të besimtareve:Ky kapitull është shpjegim i thënies se Allahut {Surja Fatir 35:32}:“Pastaj Ne u lamë në trashëgim librin robërve Tanë që Ne i...

Çfarë duhet të bësh kur shikon endrra të frikshme?

0
Pyetje:“Kur fle natën, gjithmonë shoh ëndrra të frikshme, mrekulli e gjëra të mbinatyrshme që ndodhin, të cilat gjithherë më shqetësojnë dhe më frikësojnë. Prandaj, çfarë më këshilloni mua të bëj, apo çfarë të them...

A mund të përshkruhet Allahu si komplotues, etj?

0
Pyetje:A mund të përshkruhet Allahu si komplotues dhe mashtrues, si në ajetet: » Ata po komplotonin, por dhe Allahu, po ashtu, po komplotonte « ; » Vërtet, hipokritët përpiqen ta mashtrojnë Allahun, por është Ai...

Pse melekët i shkruajnë veprat tona, kur Allahu i di të gjitha?

0
Pyetje:Cila është arsyeja e ekzistimit të Shkruesve të Ndershëm (melekët që shkruajnë veprat), ndonëse Allahu i di krejt sendet?***Përgjigje:Themi lidhur me këso gjëra: Ne mundemi apo nuk mundemi të kuptojmë urtësinë mbas kësaj, sepse...

Si ndikon shprehja “Allahu Ekber” te muslimanët?

0
Pyetje: Si ka qenë fjala “Allahu Ekber” moto e myslimanëve të pare dhe a ka vazhduar të influencojë tek myslimanët ashtu siç ka influencuar tek të parët?****Përgjigja: Me emrin e Allahut Mëshiruesit, falënderimi i takon...

Ç’kuptim kanë fjalët “Allahu teala dhe Allahu aze ve xhel”?

0
Pyetja: Selam alejkum ue rahmetullahu ue berekatuhu! Kam dy pyetje: 1. Çfarë kuptimi kanë këto fjalë: “Allahu teala dhe Allahu aze ve xhel” 2. Kam dëgjuar se Zoti rri mbi Arsh, por çka është Arshi?****Përgjigjja:Falënderimet i takojnë...

Si do që ta imagjinosh Allahun, Ai është ndryshe nga të imagjinuarit

0
Pyetje: A është i saktë parimi "Si do që ta imagjinosh Allahun, Ai është ndryshe nga të imagjinuarit"?****Përgjigje: Kuptimi i kësaj është i saktë. Allahu është gjithmonë ndryshe nga ajo që ti mendon dhe që mund...

A ka kuptim figurativ në Kur’an?

0
Pyetje:A përmbajnë apo jo fjalët e Kuranit dhe Traditës Profetike kuptim alegorik (të tërthortë)? Cili është qëndrimi që duhet të mbajë muslimani lidhur me kuptimet e emrave dhe cilësive të Allahut të ardhura në...

A qëndron Allahu mbi Arsh?

0
Pyetje:Në Kuran përmendet se Allahu i Madhëruar qëndron mbi Arsh. Ky ajet, a është në kuptimin figurativ, apo Allahu i Madhëruar qëndron vërtet mbi Arsh?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi...

Cili është mendimi i imam Ebu Hanifes rreth istiuasë

0
Pyetje:Cili është mendimi i imam Ebu Hanifes lidhur me pohimin se Allahu i Madhëruar është lartë të gjitha krijesave të Tij dhe më në veçanti mbi istiuanë (qëndrimin / ngritjen) e Allahut...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon