Pyetje nga një motër muslimane! Pyetja: Ndonjëherë e vonoj namazin dhe nuk e fali në vaktin e duhur, jo për shkak të neglizhencës, por për shkak të punëve të shumta që i kam në vendbanimin tim, a kam gjynah për këtë?! Përgjigja: Po, ju keni gjynah për këtë dhe nuk ju lejohet asnjëherë...
Si t’i bëni fëmijët tuaj që të falin namazin vetvetiu, pa i nxitur ata fare me fjalë apo polemika?! Fëmijët tuaj nuk falen, ata ju kanë lodhur duke i nxitur për namaz! Ejani pra dhe shikoni se si do t’i ndryshoni ata që të falen vetvetiu bi idhnilah te ala (me...
Kur e kujtoni prindin tuaj pas vdekjes së tij, kujtonie se me vdekjen e prindërve tuaj, ju po filloni një bamirësi të re, e cila është bamirësia pas vdekjes. Dhe kjo është një nga bamirësitë më të sinqerta, sepse bamirësia gjatë jetës mund të jetë nga kurtuazia (mirësjellja), gjithashtu...
Pyetja: Esselamu alejkum! E kam parasysh se pas marrëdhënieve intime me burrin duhet të merret gusul, por ajo që më shqetësoi ishte ajo që lexova në internet se nuk guxojmë, në këtë gjendje, as t’i japim gji foshnjës apo se të përgatisim diçka për të ngrënë. Çfarë në fakt më ndalohet...
Pyetje: “A shpërblehet fëmija për namazin që e bën, nëse ai ende nuk ka arritur moshën madhore?” Përgjigje: “Nëse fëmija është i mençur/vetëdijshëm dhe kryejnë detyrimet e abdesit dhe falet në mënyrë të saktë, atëherë ai shpërblehet për namazin e tij.” “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva” Burimi: El-Fetaua el-Kjjimeh lil-Usratil-Muslimeh,...
Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija deri në moshën 0 - 1 vjeçare Agjërimi dhe gjidhënja ,fëmija nga 1 deri 2 vjeç A do të dëmtoj agjërimi fëmijun tim ? Ndikimi i agjërimit tek nëna gjidhënëse Ardhja e Muajit Ramazan për shumë familje e në veçanti edhe për nënat, kuptohet si një mundësi e madhe...
Një ndër gabimet më të rënda që disa nëna bëjnë me t'u lindur foshnja, është se përpiqen ta ushqejnë me qumësht industrial. Këtë e bëjnë me qëllim që të ruajnë linjat e trupit, bukurinë e gjoksit, por edhe për të mos humbur punën. Duke dashur të ruajnë bukurinë fizike...
Le të shohim dallimin mes dy fëmijëve, njëri prej tyre ka prindër të mirë, kurse tjetri jo. Fëmija që ka prindër të mirë, e sheh babanë gjithmonë në bindje ndaj Zotit dhe përkujtim (dhikr). Babai i tij e dërgon ndonjëherë për t’u dërguar të varfërve sadaka dhe lëmosha, e merr...

Problemet familjare

Pyetje: A janë “normale” problemet familjare? Përgjigje: Bimilahi-Rrahmani-Rrahim Së pari do të ndalem tek “problemi” dhe të dijmë se çafrë është problem, se jo çdo gjë që ndodh mes bashkëshortëve është problem; mund të ketë mospajtim momental, keqkuptim e kështu me radhë dhe këto nuk mund t’i quajmë problem. Problemet janë...
A lejohet ta prekësh femijen kur ai qan dhe të dy prindërit janë të papastër? Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë, Muhamedin (salallahualejhiveselem), mbi familjen dhe mbi shokët e tij. Kur njeriu është i papastër, i ka të ndaluara disa ibadete...

TRENDI I PYETJEVE