Saturday, July 24, 2021

Si të trajtoj problemet me prindërit që po shfaqen si shkak i udhëzimit tim?

0
Pyetja:Es-selam alejkum! Jam një djalë 17-vjeçar dhe elhamdulilah së fundmi jam udhëzuar, por kam një problem me prindërit sepse ata asesi nuk duan ta kuptojnë gjendjen e tanishme timen, për shkak se janë mësuar...

Çka është auret i gruas në mesin e grave?

0
yetje:A bën pjesë pjesa e krahut prej bërrylit e deri tek supet në auretin mes grave si dhe ndaj personave që i kemi mahrem?Përgjigje:Gruaja është auret për burrat e huaj, nuk i lejohet asaj...

Deri në cilin muaj të shtatzanisë janë të lejuara marrëdhëniet intime?

0
Pyetje:Es-selamu alejkum! A mund të na tregoni se deri në cilin muaj të shtatzënisë janë të lejuara marrëdhëniet intime dhe a ka diçka të rrezikshme kjo për foshnjën në bark? Allahu ju shpërbleftë dhe na bashkoftë...

A është më mirë të pres kurban për djalin apo ti jap të hollat...

0
Pyetje:Kam një pyetje, nëse ka mundësi të m’a shpjegoni: kam dëshirë të pres një kurban për djalin dhe desha ta di se a është më mirë të prej kurban apo t’ia jap të hollat një të varfëri. Nëse është më mirë të holla, sa duhet? Ju faleminderit!*** Përgjigje:Nëse ju ka lindur...

Nëse urina e fëmijës së vogël bie në rrobë çfarë duhet të bëjmë?

0
Përgjigje:E vërteta në këtë çështje është se urina e djalit që ende ushqehet me qumësht është fëlliqësi e lehtë, për pastrimin nga urina e tij mjafton spërkatja, d.m.th. ta përshkojë me ujë tërë vendin...

A i lejohet gruas të bëj kurban nga pasuria e saj?

0
Eshtë e pëlqyeshme për gruan e cila ka mundësi financiare që të bëjë kurban, për veten dhe familjen e saj (nga pasuria e saj), veçanërisht atëherë kur burri nuk pranon ta praktikojë këtë adhurim.“Kurbani...

A është i lejuar aborti?

0
Pyetje:Përshëndetje të nderuar!Nëse je shtatzënë a është mëkat të mos e mbash fëmijën, ta abortosh, ta heqësh me dëshirë?Allahu ju shpërbleftë!***Përgjigje:Abortimi është i ndaluar sipas Islamit dhe nuk lejohet që fetusin ta shkatërrojë nëna pa ndonjë arsye të...

A lejohet të udhëtohet jashtë vendit me të fejuarin?

0
Pyetja:A bën që të bëhet fejesa (sipas traditave shqiptare) dhe pas 2-4 ditësh të fejuarit të udhëtojnë jashtë vendi (vend musliman – pushim, vizitë 10-ditore) dhe me këtë udhëtim të shpallet edhe martesa e...

Cila është forma më e mirë e ndarjes së pasurisë në mes djemëve?

0
Pyetje:Hoxhë i nderuar, problemi im është problem gati i çdo prindi i cili duhet ta ndajë pasurinë mes fëmijëve të vet. Unë kam disa fusha dhe vende për ndërtim të shtëpive. Këto ua ndajta...

A duhet të marrim gusul apo vetëm abdes pas seksit oral?

0
Pyetja:Selam alejkum! Desha t'ju pyes diçka. A duhet të marrim gusul apo vetëm abdest pas seksit oral (nëse nuk ejakulon), duke pasur parasysh që organet gjenitale nuk preken. Dhe nëse vetëm preken, a konsiderohemi...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon