Friday, July 30, 2021

A lejohet biseda me dikë tjetër gjatë hytbes së xhumasë?

0
Pyetje:A lejohet biseda me dikë tjetër gjatë hytbes së xhumasë?***Përgjigje:Nuk i lejohet askujt që është brenda në xhami të bisedojë gjatë hytbes së xhumasë.( Komisioni i Përhershëm për Sdudime dhe Fetva, 8/201)

Shkolla s’më lejon ta fal namazin e drekës dhe të xhumasë

0
Pyetja:Shkolla ku studioj më ndalon nga falja e namazit me xhemat si dhe nga falja e të xhumasë! Si duhet vepruar?***Përgjigjja:Muslimani, duhet ti kushtojë rëndësi të veçantë faljes së namazeve në kohën e përcaktuar...

A lejohet të falet xhumaja në shtëpi me antarët e familjes?

0
Pyetje:A lejohet të falet xhumaja në shtëpi me antarët e familjes?***Përgjigje:Ai që e fal xhumanë me familjarët në shtëpinë e tij, atëherë të gjithë ata duhet ta falin përsëri namazin, por si namaz yleje...

Cili llogaritet ezani në ditën e xhuma, ezani i parë apo i dyti?

0
Pyetja:Cili llogaritet ezan në ditën e xhuma, ezani i parë apo i dyti?Dhe a ka namaz në mes ezanit dhe ikametit në ditën e xhuma?***Përgjigjja:Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim! Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve. Paqja dhe bekimi...

Çfarë thuhet mes dy hutbeve?

0
Pyetje:A ka ndonjë lutje të posaçme që transmetohet apo dhikër të posaçëm që duhet ta thotë namazliu ndërmjet dy hutbeve ditën e xhuma? A transmetohet se hatibi ditën e xhuma duhet të lutet mes...

A lejohet falja e namazit kur është duke thirrur ezani i xhumasë?

0
Pyetje:Nëse njeriu hynë në xhami dhe në ato momente është duke u thirrur ezani për faljen e namazit të xhumasë, a duhet t'i falim dy rekate(tehijetul mesxhid) apo duhet ta ndëgjojmë ezanin?***Përgjigje: Më e mira...

A është shkolla dhe puna arsye për mospjesëmarrjen në xhuma?

0
Pyetje:A është shkolla dhe punësia arsye për mospjesëmarrjen në xhuma?***Përgjigje:"O ju që besuat, kur bëhet thirrja për namaz, ditën e xhumasë, ecni shpejt për aty ku përmendet Allahu (dëgjojeni hutben, faleni namazin), e lini...

A është i preferuar leximi i sures Kehf në ditën e xhuma?

0
Pyetje:A është i preferuar leximi i sures Kehf në ditën e xhuma?***Përgjigje:Po, është e rekomanduar që të lexohet sureja Kehf të premten. Nuk është e rëndësishme se a e lexon nga Mus’hafi apo nga...

Biseda dhe falja e namazit gjatë hutbes së xhumasë

0
Pyetje: A është e lejuar të falemi dhe të flasim në mes vete në kohën e hutbes së xhumasë?*** Përgjigje:Nuk është e lejuar të flitet ndërmjet vete ndërsa imami mban hutben, përveç për personin që flet...

A bën që i njëjti imam t’i falë dy namazet e të njëjtës xhuma?

0
Pyetje:A bën që i njëjti imam t’i falë dy namazet e të njëjtës xhuma (ta rifalë namazin e ditës së premte), nëse ka edhe disa hoxhallarë apo persona të tjerë prezent që mund ta...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon