Pyetja:

Cila është lutja për udhëtarin kur niset për udhëtim?

***

Përgjigjja:

Lutja për udhëtarin kur niset për udhëtim është:

أَسْتَوْدِعُ اللَّهَ دِينَكَ، وَأَمَانَتَكَ، وَخَوَاتِيمَ عَمَلِكَ.

Estewdi’ull-llãhe dĩneke we emãnetek, we ḣawãtĩme ‘amelike!

(Po i lë amanet Allahut fenë tënde, amanetin[1] tënd dhe përfundimin e veprave të tua!).[2]

زَوَّدَكَ اللهُ التَّقْوَى، وَغَفَرَ ذَنْبَكَ، وَ يَسَّرَ لَكَ الـخَيْرَ حَيْثُ مَا كُنْتَ.

Zewwedekall-llãhut-taḳwã, we ġafera dhenbeke, we jessera lekel ḣajra ḥajthu mã kunte!

(Allahu të pajistë me devotshmëri! Allahu të faltë gjynahun! Allahu ta bëftë mbarë të mirën, kudo qofsh!).[3]

———————–

[1] Domethënë: familjen, pasurinë, amanetet që u ke lënë njerëzve dhe amanetet që të kanë lënë ata].

[2] Ahmedi (Sahih Tirmidhi).

[3] Tirmidhiu (Sahih Tirmidhi).