Pyetja:

Si ta shmang përtacinë e të bëhem më aktiv në jetë?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, mbi familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Së pari, besimi se ti nuk je i tillë. Së dyti, të bësh dua ose lutje. Së treti, ushtrohu dhe programo ose riprogramo edhe një herë kohën tënde. Sill ndërmend porosinë e të dashurit tonë, Pejgamberit ﷺ se dija vjen duke mësuar dhe durimi e butësia vijnë duke u ushtruar. Mos u mërzit se jeta e besimit i heq ftohjet.

Së katërti, konsultohu me nxënës dije atje ku je. Së pesti, rri me njerëz aktivë të gjallë, jo të plogësht e të ftohtë. Së gjashti, aktivizohu në punë vullnetare.

Allahu e di më së miri.

Imam Dr. Ahmed Kalaja