Pyetja:

Si të veprojmë pasi të shohim ëndrra të këqija?

***

Përgjigjja:

  1. Fryn lehtë nga e majta (tri herë).[1]
  2. T’i kërkosh Allahut të të mbrojë nga shejtani dhe nga sherri i asaj që pe në ëndërr (duke thënë tri herë: E’ũdhu bil-lãhi minesh-shejṭãnirr-rraxhĩm we min sherri mã ra’ejtu.[2]
  3. Të mos ia tregosh ëndrrën askujt.[3]
  4. Të ndërrosh krahun nga po flije.[4]

Të çohesh të falësh namaz, nëse dëshiron.[5]

—————————————————–

[1] Muslimi

[2] Muslimi

[3] Muslimi

[4] Muslimi

[5] Muslimi