Pyetja:

Thënia Allãhu Ekber dhe Subḥan-Allãh gjatë ecjes në udhëtim

***

Përgjigjja:

Xhabiri tregon se kur ngjiteshin përpjetë, thonin (اللَّهُ أَكْبَرُ) All-llãhu Ekber, kurse kur zbrisnin tatëpjetë, thonin (سُبْحَانَ اللَّهِ) ‘Subḥãnall-llãh’.[1]

——————

[1] Buhariu.