Pyetja:

A bëhet pengesë ruajtja e fotove në album që engjëjt mos të futen në shtëpi?

***

Përgjigjja:

Këto foto që ruhen, siç thonë për kujtim, mendojmë se ruajtja e tyre është e ndaluar e aq më shumë nëse këto foto janë të njerëzve që kanë vdekur. Njoftimi i Profetit ﷺ se engjëjt nuk futen në atë shtëpi ku ka foto është për qëllim ndalimin e mbajtjes së atyre fotove. Prandaj, këshilla ime është që t’i djegin fotot që kanë dhe mos ta përsërisin më këtë veprim.

Shejh Ibën Uthejmini, “Fetaua nurun ala ed-derb”

Përktheu: Unejs Sheme