Thursday, July 22, 2021

Çka duhet të bësh kur hidhërohesh?

0
Pyetje:Çka duhet të bësh kur hidhërohesh?***Përgjigje:Pejgamberi ﷺ ka thënë:“I fortë s’është ai, që mund dhe mposhtë kundërshtarin. Por, i fortë është ai, që kontrollon vetveten në hidhërim”. (El-Buhari dhe Muslim )Pra, i fortë...

Kam filluar të falem pa dijen e familjes!

0
Pyetja:Jam studente dhe po vazhdoj studimet dhe kisha dëshirë të falesha, por familja më këshilloi që t'i mbaroj studimet e pastaj do kem kohë mjaft. Por unë kam filluar të falem pa dijen e...

Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani çfarё duaje tё bёj unё...

0
Pyetje:Kam njё motёr tё cilёn e ka prekur shejtani dhe ka momente kur ajo e humb vetёdijen, kontrollin e saj dhe fillon tё qajё.Ҫfarё duaje tё bёj unё qё motra tё shёrohet?***Përgjigje:Personi i cili...

A është gjynah përzirja e ajeteve?

0
Pyetja:Duke udhëtuar nga shtëpia për në fakultet më ndodh që shpeshherë të përmend disa ajete nga Kurani, por ajo që më shqetëson është se ndonjë sure nuk e di mirë dhe e lidh me...

Çfarë më këshilloni që të përmirësoj besimin?

0
Pyetja:Ndjej se më është dobësuar besimi në Allahun. Kur lexoj ndonjë ajet Kura’nor, jo që dyshoj në Allahun, por nuk e kam atë besim si e kisha përpara, d.m.th. besim të fortë. Çfarë më...

Me çka më këshilloni të kaloj veset e mia?

0
Pyetja:Kam shumë vese të cilat nuk po më lënë rehat të jetoj jetën prej muslimani dhe të kënaqem me bashkëshorten time.Këto vese janë kështu: natën kur bie të fle, shoh disa njerëz që unë...

Mospërputhja e mendimeve – mëshirë apo dënim?

0
Pyetja: "Mospërputhja e mendimeve në mes medhhebeve është mëshirë", a është ky hadith i vërtetë, apo jo?***Përgjigjja:Ky nuk është hadith, por është transmetuar në një hadith, ku thuhet: "Mospërputhja e mendimeve në umetin tim është mëshirë."...

Cila është etika e islame e prerjes së thonjëve?

0
Pyetje:Zakonisht ne i presim thonjtë në banjo ose në koshin e mbeturinave dhe i hedhim në këtë të fundit; a është në rregull kjo dhe çfarë duhet të kemi tjetër parasysh në lidhje me...

Çfarë të bëj pasi burri im luan kumar dhe ka marrë para me kredi...

0
Pyetje: Jam një muslimane që i fali pesë kohë namaz. Burri im është musliman, beson në Zot, por ka marrë parra me kamatë dhe luan kumar. Pres këshilla dhe, ju lutem, ma ktheni përgjigjen sa...

Përse dhjetë ditët e para të Dhul Hixhes janë të shenjta?

0
Pyetje:”Transmetohet se Profeti ﷺ ka thënë:” Nuk ka ditë ku veprat e mira janë më të dashura tek Zoti, sesa këto dhjetë ditë." Shokët e tij, të çuditur e pyetën: "Edhe se pjesëmarrja në...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon