Pyetja:

A e prish agjërimin përdorimi i inhaluesit të astmës në ditët e ramazanit në rastin kur ka vështirësi në frymëmarrje?

***

Përgjigjja:

Inhaluesi që përdoret kundër astmës, nuk e prish agjërimin, sepse ai është gaz i presuar që shkon në mushkëri e nuk është ushqim. Dhe kjo është diçka që vazhdimisht është e nevojshme si në ramazan, ashtu dhe në kohërat tjera.

Shejh Ibn Baz, “Fetaua el-Da’ue”, nr.979