Pyetja:

Kisha dashur ta di se a është gjynah që të zihet pasuli ditën e enjte sepse kështu kam dëgjuar nga të moshuarit?

Përgjigjja:

Jo, nuk është gjynah dhe nuk ka kurrfarë baze që një gjë e tillë të jetë e ndaluar. Atë që e keni dëgjuar është fjalë e kotë ose besëtytni.

Muhamed Dërmaku