Pyetja:

Desha t’ju pyes se a lejohet hyrja në xhami gjatë kohës kur femra është me menstruacione?

***

Përgjigjja:

Jo, nuk lejohet që femra me menstruacione të hyjë dhe të qëndrojë në xhami. Në një hadith i Dërguari, ﷺ, ka thënë: “Unë nuk lejoj që femra me menstruacione dhe xhunubi të qëndrojnë në xhami” [1]

Allahu e di më së miri!

Muhamed Dërmaku

———————————————————————————–

[1] Ebu Davudi