Wednesday, October 5, 2022
Pyetja: Kam blerë rroba të shtrenjta me paratë e vjedhura. Njerëzit prej të cilëve i kam vjedhur ato para nuk i njoh dhe as nuk kam më para. Jam penduar. Çfarë duhet të bëjë me ato rroba? A mundem t'i mbajë ato? Apo është më mirë që t'i hedhi tutje? *** Përgjigjja: Dhuroja...
Pyetja: A është i lejuar ndërmjetësimi mes qendrave tregtare dhe blerësve (përmes web-it ku është ngritur një shopping mall i madh) ku shiten veshje për femra, e që përdorimi i tyre mundet me qenë i ndaluar - haram (nëse vishen në prani të meshkujve të huaj, për shkak se...
Pyetja: A ka raste të veçanta kur i lejohet mashkullit musliman të vesh mëndafsh? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. - Veshja e mëndafshit natyral është haram për burrat Është haram që burrat të veshin mëndafsh natyral, për shkak të transmetimit nga Ali ibn Ebi Talib (Allahu qoftë i kënaqur...
Pyetja: A ju lejohet meshkujve muslimanë të veshin pantollona të ngushtë (pantollona që i përshkruajnë format trupore)?  *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Është obligim që mashkulli të mbulojë zonën ndërmjet kërthizës dhe gjunjëve. Është e detyrueshme që burri ta mbulojë auretin e tij, që është zona ndërmjet kërthizës...
Pyetja: A lejohet mbajtja e kukullave dhe lojërave kompjuterike në të cilat lojtari vesh kukulla? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ. Së pari: Nuk ka asgjë të keqe të mbash kukulla në shtëpi, me kusht që ato të jenë të fëmijëve të vegjël, sepse ato...
Pyetja: Nëse ngjyra e buzëve të femrës është e errët; a i lejohet asaj t'i ngjyros ato? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ. Nëse do të paraqitet me këtë stoli vetëm para grave, nuk ka asgjë të keqe në këtë, sepse parimi themelor për gratë...
Pyetja: A lejohet të kryejmë ndërhyrje kirurgjikale për heqjen e shenjës nga fytyra? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Operacioni për të hequr disa deformime që mund të shfaqen në trup është i lejueshëm, për sa kohë që operacioni nuk do të çojë në një dëm më të madh që ndikon në trupin ose...
Pyetja: A lejohet motra muslimane që bart mbulesën t'i mbajë flokët e shkurta? *** Përgjigjja: Në parim femra duhet të mbajë flokët e gjata, por kur themi "duhet" kjo nuk do të thotë se është vaxhib mirëpo është e preferuar. Po, ka të drejtë gruaja të i shkurtojë flokët por kjo të jetë në...
Pyetja: A lejohet t'i përdorim çorapet e përditshmërisë si meste? *** Përgjigjja: Jo, nuk lejohet përpos nëse janë çorape të trasha të dimrit apo të lëkurës që janë enkas për meste. Përndryshe çorapet normale që i përdorim gjatë verës nuk i plotësojnë kushtet për t'u përdorur për meste. Dr. Shefqet Krasniqi
Pyetja: A lejohet të përdorim tableta të vitaminës C për ta ndryshuar ngjyrën e lëkurës? *** Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Nuk ka asgjë të keqe të ndryshosh ngjyrën e lëkurës nga e errët në të hapur, duke përdorur kremra apo preparate kozmetike dhe të ngjashme, nëse ndryshimi është i përkohshëm. Por...

TRENDI I PYETJEVE