Friday, July 30, 2021

Nëse dikush hynë në xhami dhe është duke u thirrur ezani, çfarë është më...

0
Pyetje:Nëse dikush hynë në xhami dhe është duke u thirrur ezani, çfarë është më mirë të veprojë?***Përgjigje:Më mirë është ta përsërisë ezanin dhe pastaj të thotë duanë e njohur (e cila bëhet pas mbarimit...

A duhet të thërras ezanin kur falem në shtëpi?

0
Pyetje:A duhet të thërras ezanin kur falem në shtëpi?***Përgjigje:Shejh Albani Allahu e mëshiroftë ka thënë:Ka thënë Ibn Hazmi në librin e tij “el-Muhala” 3/125: “Kushdo që dëshiron të falet i vetëm, nuk obligohet të thërret...

Cili llogaritet ezani në ditën e xhuma, ezani i parë apo i dyti?

0
Pyetja:Cili llogaritet ezan në ditën e xhuma, ezani i parë apo i dyti?Dhe a ka namaz në mes ezanit dhe ikametit në ditën e xhuma?***Përgjigjja:Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim! Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve. Paqja dhe bekimi...

A duhet ta ndërpres të ngrënit kur të thirret ezani?

0
Pyetja:Nëse shtrohet buka ndërsa muezini thërret ezanin, a ka lehtësim për t'u ushqyer dhe për lënien e namazit me xhemat?***Përgjigja:Nëse njeriu ka nevojë që të ushqehet dhe vetja e tij është e...

A mund ta vendos ezanin si zile celulari?

0
Pyetje:“Çfarë mendimi keni për atë që në vend të muzikës vendos ezanin si zile në celularin e tij?***Përgjigje:Kjo është nënçmim për ezanin dhe Kuranin fisnik. Prandaj nuk bën të merren këto për zile. Nuk...

A lejohet shitblerja pas ezanit?

0
Pyetje:Cila është dispozita e shitblerjes pas ezanit ?***Përgjigje: Nëse shitblerja bëhet pas ezanit të dytë në ditën e xhuma, themi se nuk lejohet, duke u bazuar në fjalën e Allahut,- xhele ue ala!,- ku thotë: يَا...

A lejohet falja e namazit kur është duke thirrur ezani i xhumasë?

0
Pyetje:Nëse njeriu hynë në xhami dhe në ato momente është duke u thirrur ezani për faljen e namazit të xhumasë, a duhet t'i falim dy rekate(tehijetul mesxhid) apo duhet ta ndëgjojmë ezanin?***Përgjigje: Më e mira...

Pse frikësohem kur thërras ezanin?

0
Pyetja: Selam alejkum! Allahu ju shpërbleftë për punën që po bëni. Kam një pyetje.Jam person që i fali 5 kohët e namazit mirëpo kur e thërras ezanin më kaplon një frikë e dridhem. Kjo frikë...

Leximi i Kuranit gjatë thirrjes së ezanit?

0
Pyetje:Nëse muezini thërret ezanin ndërsa personi është duke lexuar Kuran, a është më mirë për të që ta përsërisë pas tij dhe të thotë çfarë thotë muezini, apo duhet të përqendrohet në leximin e...

A është i vërtetë ky hadith në lidhje me atë që flet gjatë këndimit...

0
Pyetja:Selam alejkum ue rahmetullahi ue bereketehu!Të nderuar vëllezër. Kam një pyetje lidhur me këtë hadith:I Dërguari i Allahut a.s. ka thënë: "Kur të thirret ezani, mos bëni asgjë, as mos lexoni Kuran, sepse njeriu...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon