Wednesday, July 28, 2021

A i lejohet femrës të lexojë Kuran në prezencë të meshkujve?

0
Pyetje:A i lejohet femrës në prezencë të meshkujve të lexojë Kuran, edhe në qoftë se nuk i shikon ata, por vetëm e dëgjon Kuranin që lexohet, duke lexuar me texhvid? Ne që jemi të...

Cili është gjykimi për leximin e sures “Kehf” çdo të premte?

0
Pyetje:Cili është gjykimi i leximit vazhdimisht i sures "Kehf" çdo të premte? A konsiderohet leximi rregullisht i saj shpikje (bidat)?***Përgjigje:Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë) thotë:Vazhdimi rregullisht i leximit të saj është i lejuar...

Çfarë gjykimi ka ai që mëson nga Kurani dhe pastaj e harron atë?

0
Pyetja:Çfarë gjykimi ka ai që e mëson të gjithë Kuranin ose pjesërisht, e më pas e harron atë?***Përgjigjja:Komisioni i përhershëm i Dijetarëve ka thënë: Nuk është e hijshme për personin që e ka mësuar...

Si bëhet sexhdeja e falënderimit dhe ajo e leximit të Kuranit?

0
Pyetje:Si bëhet sexhdeja falënderuese dhe si bëhet sexhdeja duke lexuar Kuran?Zoti ju shpërbleftë!***Përgjiigje:Alejkum selam ve Rahmetullah!Sexhdeja e falënderimit bëhet në rast kur dëgjon për ndonjë gëzim të madh, që është arritur ndonjë dobi ose...

Cili është gjykimi i leximit të Kuranit vetëm duke e parë me sy?

0
Pyetja:Cili është gjykimi i leximit të Kuranit vetëm duke e parë me sy?***Pergjigjja:Shejh Bin Bazi, Allahu e mëshiroftë ka thënë:“Nuk quhet lexues, ai i cili e lexon Kur’anin vetëm duke e parë me sy,...

A kemi mëkat nëse gabojmë gjatë leximit të Kuranit?

0
Pyetje:Nëse di të lexoj Kur'an por jo me rregulla dhe gabojmë, a e kemi gjynah?***Përgjigje:Alejkum selam ve Rahmetullah!Nëse e keni fjalën se dini të lexoni, por jo me rregulla të texhvidit, atëherë mund të...

A më lejohet t’u jap para fëmijëve për t’i nxitur në mësimin e Kuranit...

0
Pyetje:A më lejohet që tu jap para fëmijëve të mi, për t’i nxitur ata të përsërisin Kuranin që dinë përmendësh?***Përgjigje:Është saktësuar tek Ebu Ubejdi në “Fedailul Kur’an” se Umeri (radijallahu teala anhu) u...

A është obligim sexhdeja e leximit?

0
Pyetje:A është obligim bërja e sexhdes kur e lexoj ajetin e sexhdes?***Përgjigje:Kryerja e kësaj sexhdeje është sunet muekked (i fortë) dhe nuk duhet të lihet bërja e saj as në kohët e ndaluara, siç...

Emrat e dy sureve ”Taha dhe Jasin” a konsiderohen nga emrat e Pejgamberit ﷺ?

0
Pyetje:Emrat e dy sureve ”Taha dhe Jasin” a konsiderohen nga emrat e Pejgamberit ﷺ?***Përgjigje:Shejh Sa’di Allahu e mëshiroftë në Tefsirin e tij ka thënë: ”Taha” konsiderohet nga shkronjat e veçuara që janë hapse për...

Me çfarë i sfidoi Allahu i Lartësuar ata që përgënjeshtruan zbritjen e Kur’anit mbi...

0
Pyetje:Me çfarë i sfidoi Allahu i Lartësuar ata që përgënjeshtruan zbritjen e Kur’anit mbi Pejgamberin ﷺ ?***Përgjigje:Allahu i sfidoi duke u kërkuar që të sillnin një Kur’an të njejtë, ose të sillnin dhjetë sure,...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon