Friday, July 30, 2021

A e ka parë Profeti ﷺ Allahun e Lartësuar?

0
Pyetje:Kur i dërguari i Allahut ﷺ udhëtoi në natën e Israsë për në xhaminë Aksa e më pas u ngrit në qiellin e shtatë, në vendin e quajtur Sidretu Munteha siç është cekur në...

A lejohet pirja e ujit në këmbë?

0
Pyetje:A lejohet pirja e ujit në këmbë?***Përgjigje:Profeti ﷺ ka thënë: “Nëse ndonjëri prej jush pi në këmbë, atëherë le ta vjellë”.Shejh Ibën Bazi (Allahu e mëshiroftë!) thotë: Ajo që bëhet e qartë, Allahu e...

A duhet të mjaftohemi me gjykimet fetare të 4 medh’hebeve?

0
Pyetje:A duhet që të mjaftohemi vetëm me gjykimet fetare të katër medh’hebeve (shkollave juridike islame) dhe ndjekjen e njërës prej tyre, pa marrë në konsideratë ndryshimin e situatave dhe kohës?***Përgjigje:-Komisioni i përhershëm i fetvave...

Sa Ramazana agjëroi Profeti alejhi selam?

0
Pyetje:Sa Ramazana agjëroi Profeti alejhi selam?Përgjigje:Profeti alejhi selam i agjëroi nëntë Ramazana. Sepse agjërimi i Ramazanit u bë obligim në muajin Shaban të vitit të dytë pas Hixhretit.”Imam Jahja bin Sharaf en-Nevevi Burimi: Fetaua el-Imam,...

Me çfarë i sfidoi Allahu i Lartësuar ata që përgënjeshtruan zbritjen e Kur’anit mbi...

0
Pyetje:Me çfarë i sfidoi Allahu i Lartësuar ata që përgënjeshtruan zbritjen e Kur’anit mbi Pejgamberin ﷺ ?***Përgjigje:Allahu i sfidoi duke u kërkuar që të sillnin një Kur’an të njejtë, ose të sillnin dhjetë sure,...

A bëri Ademi alejhi selam shirk?

0
Pyetje:Lexova një artikull që akuzon Ademin alejhi selam për shirk për disa arsye që nuk ka nevojë t’i cekim! Ç’mendoni për këtë çështje?***Përgjigje:Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut.Muhamed ibën Abdulvehabi në librin Kitabu Teuhid, tema...

A lejohet të festohet ditëlindja e Pejgamberit ﷺ (mevludi)?

0
Pyetje:A lejohet të festohet ditëlindja e Muhamedit ﷺ (mevludi)?***Përgjigje:Së pari: Dita e lindjes së Pejgamberit ﷺ nuk është e ditur dhe njohur në mënyrë të prerë e të saktë.Disa dijetarë bashkëkohorë janë të mendimit se...

A e ka parë Ibrahimi alejhis-selam madhësinë e qiejve e të tokës?

0
Pyetja:Selam alejkum! Në lidhje me ajetin Kur’anor në vijim do të dëshiroja të dija a ekziston ndonjë hadith rreth kësaj ngjarjeje: “E kështu Ibrahimit ia mundësuam t’i shohë madhësitë e qiejve e të tokës...

A ka vdekur Isai alejhi selam?

0
Pyetja:Unë kisha një debat me një vëlla musliman rreth Isait alejhi selam. Ai vëllai është (torbesh), pra e lexon Kuranin në boshnjakisht.Pra, tema ishte se Isai alejhi selam është i ngritur tek Allahu i...

Sa vite zgjati predikimi i Muhamedit ﷺ në Mekë?

0
Pyetja:Dua të di se sa vite zgjati predikimi i Profetit Muhamed (alejhi selam) në Mekë? Allahu ju shperbleftë!***Përgjigja:Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon