Monday, December 6, 2021
Pyetja: Sa është numri i pejgamberëve që janë përmendur në Kuran? *** Përgjigja: Allahu i Madhëruar ka thënë: “Dhe (dërguam) të Dërguar më parë që të rrëfyem për ta, dhe të Dërguar të tjerë për të cilët nuk të kemi rrëfyer“. (Nisa: 164)  Ibn Kethiri ka thënë: Pejgamberët të cilët janë të përmendur me...
Pyetja: Përse Allahu i urdhëroi melekët t’i bëjnë sexhde Ademit (alejhi selam)? Dhe, përse vëllezërit e Jusufit (alejhi selem) i bënë sexhde Jusufit (alejhi selam)? Unë e di që sexhdeja duhet të jetë për Allahun. *** Përgjigjja: Çdo lavdërim i përket Allahut. Sexhdeja është në dy forma: 1. Madhërim dhe afrim tek ai që po...
Pyetje: Kur i dërguari i Allahut ﷺ udhëtoi në natën e Israsë për në xhaminë Aksa e më pas u ngrit në qiellin e shtatë, në vendin e quajtur Sidretu Munteha siç është cekur në librin ‘Tefsiru Savi ala Xhelalejn’, a e ka parë Profeti ﷺ Allahun e Lartësuar me...
Pyetja: Lexova një artikull që akuzon Ademin alejhi selam për shirk për disa arsye që nuk ka nevojë t’i cekim! Ç’mendoni për këtë çështje? *** Përgjigja: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut. Muhamed ibën Abdulvehabi në librin "Kitabu Teuhid", në temën e 50 e përmend këtë ajet:“Por, pasi Ai u dhuroi atyre pasardhës të shëndoshë...
Pyetja: Meqë pejgamberët dhe engjëjt s'gabojnë, si ndodhi që shejtani ishte dikur engjull dhe gaboi? *** Përgjigja: Sa i përket (pa)gabueshmërisë së pejgamberëve në raport me njerëzit e tjerë duhet përmendur se qëndrimi i dijetarëve islamë është se vetëm pejgamberët e Allahut janë të mbrojtur nga mëkatet dhe të pagabueshëm. Kjo nënkupton se...
Pyetja: Emrat si Zekeria, Muhamed, Aishe, Fatime etj… janë emra të vjetër. A janë të përshtatshëm për kohën kur jetojmë? Apo ndoshta këto fjalë cenojnë besimin? *** Përgjigja: Tu vësh fëmijëve emrat e profetëve, sahabëve dhe njerëzve të mirë, është një nder por dhe në interes të fesë e besimit. Ato janë emra...
Pyetje: XHENETI KU BANOI FILLIMISHT ADEMI A mund të na tregoni rreth xhenetit ku banoi fillimisht Ademi (Paqja qoftë mbi të!) me bashkëshorten e tij (Havanë) dhe rreth pemës së ndaluar që ata të dy hëngrën?  Përgjigjja: XHENETI KU BANOI FILLIMISHT ADEMI Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të...

Ylli i Davudit alejhi selam…

Pyetje: Dua të di rreth Yllit të Davudit. Përgjigje: Ylli i Davudit, alejhi selam, apo vula e Sulejmanit, alejhi selam, në hebraishte (gjuha e hebrenjve) quhet Maxhin David që d.m.th.: “mburoja e Davudit”. Ky yll konsiderohet  prej simboleve më të rëndësishme te populli hebre dhe ka shumë mendime për lashtësinë e...
PYETJA: Pse nuk ka të dërguare (ose pejgambere femër), por të gjithë kanë qenë meshkuj? A mos tregon kjo një lloj diskriminimi që mund të ketë Islami ndaj femrës? PËRGJIGJA: Esselamu alejkum. Së pari, më duhet të rikonfirmoj se vërtet pejgamberët e Allahut kanë qenë vetëm burra, dhe nuk është dërguar asnjë pejgamber...
Pyetje : Ku ndodhet varri i Ademit alejhi selam? Dijetari Abdul Aziz bin Baz ( Allahu e meshirofte ) ka thene : ” Nuk dihet vendodhja e asnje prej varreve te Profeteve pervec varrit te Profetit tone ( Paqja e bekimet e Allahut qofshin mbi te ), ndersa ai i...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon