Pyetja:

A i lejohet femrës të falet pasi të vendos make-up?

***

Përgjigjja:

Kjo pytje kërkon përgjigje në dy drejtime:

E para: Nëse kremi është nga ato lloje që pengon arritjen e ujit në lëkurë, duhet që kremi të lahet dhe të hiqet kur të marrësh abdes, sepse përndryshe abdesi nuk është i plotësuar dhe rrjedhimisht i till nuk ka vlefshmëri të namazit.

E dyta: Nuk i lejohet muslimanes që të vendosë krem në fytyrën e saj kur del jashtë shtëpisë së saj, sepse kjo është nga zbukurimi që është e ndaluar shfaqja e tij. Allahu ka thënë: “… Dhe të mos shfaqin stolitë e tyre, përveç atyre që janë të dukshme …” (Nur: 31)

Kurse vendosja e kremit në një ambient ku të shikon vetëm burri apo edhe të tjerët që nuk lejohet të martohesh me ta, s’ka problem dhe lejohet. Allahu e di më së miri.

Irfan Tota