Friday, July 30, 2021

Si duhet të falet namazi në aeroplan?

0
Pyetje:Nëse më duhet të udhëtoj me aeroplan, kohorja e fluturimit zgjat diku rreth shtatë orë, aty duhet ta fali drekën dhe ikindinë, a duhet ta fali namazin ashtu i ulur në ulësen e aeroplanit,...

Çka është namazi i istihares?

0
Pyetje:Es-selamu Alejkum ue rahmetullahu ue berekatuhu: Çka është namazi i istihares, si falet ky namaz, a ka dua te posaçme kur falet, dhe çfarë vlere ka ky namaz? Ju faleminderit dhe Zoti ju shpërbleftë për punën e juaj në këtë botë dhe në botën tjetër.***Përgjigje:We alejkumus-selamu we rahmetull-llahi we berekatuhu! Namazi i istihares është një nga namazet vullnetare që...

Nga cila anë duhet të bëhet radhitja e safit, nga mesi apo nga ana...

0
Pyetje:I nderuar, prej ku duhet të fillohet radhitja e safit, a duhet menjëherë pas imamit apo prej skajit të anës së djathtë!?***Përgjigje:Ata që falen në saf radhiten menjëherë pas imamit, duke u radhitur në...

A lejohet biseda me dikë tjetër gjatë hytbes së xhumasë?

0
Pyetje:A lejohet biseda me dikë tjetër gjatë hytbes së xhumasë?***Përgjigje:Nuk i lejohet askujt që është brenda në xhami të bisedojë gjatë hytbes së xhumasë.( Komisioni i Përhershëm për Sdudime dhe Fetva, 8/201)

Ai që është në burg a konsiderohet udhëtar?

0
Pyetja:Ai që është në burg a konsiderohet udhëtar dhe ka gjykimin e tij në çdo çështje? Dhe a zbatohet në këtë rast fjala e Umerit radijallahu anhu "Faleni xhumani kudo qofshit"?***Përgjigjja:(Prej gjërave të bukura...

Shkolla s’më lejon ta fal namazin e drekës dhe të xhumasë

0
Pyetja:Shkolla ku studioj më ndalon nga falja e namazit me xhemat si dhe nga falja e të xhumasë! Si duhet vepruar?***Përgjigjja:Muslimani, duhet ti kushtojë rëndësi të veçantë faljes së namazeve në kohën e përcaktuar...

Nëse dikush hynë në xhami dhe është duke u thirrur ezani, çfarë është më...

0
Pyetje:Nëse dikush hynë në xhami dhe është duke u thirrur ezani, çfarë është më mirë të veprojë?***Përgjigje:Më mirë është ta përsërisë ezanin dhe pastaj të thotë duanë e njohur (e cila bëhet pas mbarimit...

A lejohet ti presë flokët në dhjetë ditët e Dhul-hixhes?

0
Pyetje:Kam dëgjuar nga disa njerëz se nuk lejohet personit të presë flokët (apo te shkul qimet) dhe thonjtë e tij në dhjetëditëshin e parë të Dhul-hixhes. A është e saktë kjo fjalë që kam...

Cili është shpërblimi për faljen e sunetit të sabahut?

0
Suneti i sabahut përbëhet prej dy rekateve që falen para namazit të sabahut. Për vlerën e tyre janë përcjellë disa hadithe. Prej tyre do të përmendim:Aishja (radijAllahu anha) transmeton se Profeti ﷺ ka thënë:...

A duhet të thërras ezanin kur falem në shtëpi?

0
Pyetje:A duhet të thërras ezanin kur falem në shtëpi?***Përgjigje:Shejh Albani Allahu e mëshiroftë ka thënë:Ka thënë Ibn Hazmi në librin e tij “el-Muhala” 3/125: “Kushdo që dëshiron të falet i vetëm, nuk obligohet të thërret...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon