Friday, July 30, 2021

Nëse urina e fëmijës së vogël bie në rrobë çfarë duhet të bëjmë?

0
Përgjigje:E vërteta në këtë çështje është se urina e djalit që ende ushqehet me qumësht është fëlliqësi e lehtë, për pastrimin nga urina e tij mjafton spërkatja, d.m.th. ta përshkojë me ujë tërë vendin...

A duhet të marrim gusul apo vetëm abdes pas seksit oral?

0
Pyetja:Selam alejkum! Desha t'ju pyes diçka. A duhet të marrim gusul apo vetëm abdest pas seksit oral (nëse nuk ejakulon), duke pasur parasysh që organet gjenitale nuk preken. Dhe nëse vetëm preken, a konsiderohemi...

A bën të marr tejemum nëse është i ftohti i madh?

0
Pyetje:Nëse bën shumë ftohtë deri në atë gradë ku uji në enë ngrin ose kur është në ibrik shndërrohet në akull dhe një person ka nevojë të lahet ose të marrë abdes, por ka...

A është obligim “besmele” para abdesit?

0
Pyetje:A është vaxhib besmeleja gjatë marrjes (para se të fillosh marrjen e abdesit) së abdesit, cila është dispozita e atij që harron ta thotë besmelen, dhe nëse merr abdes në toalet a duhet thënë...

Jam vajzë e pamartuar, si të largohem nga masturbimi?

0
Pyetja:Jam vajzë e pamartuar, e re, ka tre vite e më tepër që e bëj masturbimin. Më parë s'e kam ditur që është e ndaluar dhe nuk e di as vetë se si kam...

A duhet të marrim abdes pas gusulit?

0
Pyetja:Më intereson një pyetje që ka të bëjë me pastrimin dhe larjen pas marrëdhënieve seksuale. Pasi të marrim gusul a duhet të marrim abdes?*** Përgjigja: Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi...

A pranohet namazi nëse ngatërron renditjen e abdesit?

0
Pyetje:Personi gaboi në renditjen e abdesit, i dha mes’h kokës para larjes së duarve duke e ditur këtë. A është i saktë namazi i tij me këtë abdes?***Përgjigje:Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Namazi...

Gjatë namazit kam probleme me urinë!

0
Pyetje:Es-selamu alejkum!Desha ta bëj një pyetje, kam probleme me urinë, kur jam duke u falur shpesh e prishi abdesin, kur kollitem më shkojnë dy-tri pika urinë dhe kjo më ndodh thuajse në çdo namaz. Jam...

A lejohen duatë gjatë ciklit mujor?

0
Pyetje:Es-selamu alejkum!Desha ta di se a e ndryshon lutja kaderin dhe a më lejohet të them dua dhe të bëj lutje nëse jam me cikël mujor në Natën e Kadrit ?***Përgjigje:Alejkumus selam ve...

A prishet agjërimi nga depërtimi i ujit gjatë abdesit?

0
Pyetje:Nëse pa dashje depërton uji në fyt gjatë larjes së gojës dhe hundës në abdes nga agjëruesi, a prishet agjërimi i tij?***Përgjigje:Nëse agjëruesit gjatë larjes së gojës dhe hundës i ka depërtuar uji në...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon