Friday, July 30, 2021

Çka janë melaiket?

0
Pyetje:Çka janë Melaiket?***Përgjigje:Melaiket janë një lloj krijesash, të cilat Allahu i ka krijuar dhe ju ka dhënë atyre detyra dhe misione të ndryshme, prandaj besimi në to, në egzistencën e tyre është pjesë e...

Sa zgjat dënimi në varr?

0
Pyetje:Dënimi i varrit, a është i vazhdueshëm apo i përkohshëm?***Përgjigje:Sa i përket mosbesimtarit, Allahu atij nuk ka asnjë mënyrë që ti arrijë mirësia dhe mëshira e Allahut. Dhe dënimi ndaj tij është i vazhdueshëm (deri...

Si do të thirren njerëzit në Ditën e Gjykimit?

0
Pyetje:Në ditën e gjykimit, si do të thërriten njerëzit? Në emrat e nënave, apo baballarëve të tyre?***Përgjigje:Tek njerëzit është bërë e njohur se në ditën e gjykimit, njerëzit thirren në emrat e tyre dhe...

Si duhet t’i japim selam të vdekurit në varrin e tij?

0
Pyetje:Si duhet t’i japim selam të vdekurit në varrin e tij. Disa njerëz afrohen tek varri i të vdekurit dhe bëjnë dua për të. Disa ngrehin duart dhe bëjnë dua për të vdekurin.Cila është...

A lejohet që të jap sadaka për të vdekurin?

0
Pyetje:A lejohet që të jap sadaka për të vdekurin?***Përgjigje:Po lejohet dhënia e sadakasë për të vdekurin. Sadakaja më e mirë që mund t’a japish është që të japish sadaka për të vdekurin dikujt...

A lejohet këndimi i sures El – ihlas për të vdekurin?

0
Pyetje:Selamu alejkum! Para tri viteve më ka vdekur nëna dhe qysh prej natës sëparë të vdekjes rregullisht ia këndoj kulhuvallahin, pra e bëj nijet dhe e këndoj pesë herë rregullisht. A është kjo vetëm sevap apo ndikon edhe në diçka tjetër? ***Alejkum...

A do të flejnë banorët e Xhenetit?

0
Pyetje:A do të flenë banorët e Xhenetit? Dhe çfarë është domethënia e thënies së Tij, më të lartit:ʺVendbanimi më i mirë dhe vendet më të ndershme për prehje?ʺ***Përgjigje:Shejh Abdul‐Aziz ibn Abdullah er‐Raxhhi: Jo, ata...

A ka ditë të preferuar për vizitën e varrezave?

0
Pyetje:A është e vërtetë se të vdekurit gëzohen, nëse familjarët e tyre ditën e xhuma i vizitojnë varret e tyre?***Përgjigje:Pëlqehet vizita e varrezave për burrat, dhe nuk është caktuar sheriatikisht ndonjë ditë e veçantë,...

A bën t’i them Pejgamberit te varri i tij: Lute Allahun për mua?

0
Pyetje:Nëse e vizitoj varrin e Muhamedit ﷺ dhe them tek varri "O i Dërguar i Allahut, lute Allahun për mua!", a llogaritet Pejgamberi ﷺ si të vdekurit e tjerë, apo jo?***Përgjigje:Nga i vdekuri nuk...

Si duhet t’i japim selam të vdekurit?

0
Pyetje:Si duhet t'i japim selam të vdekurit në varrin e tij? Disa njerëz afrohen tek varri i të vdekurit dhe bëjnë dua për të, ndërsa disa ngrehin duart dhe bëjnë dua për të vdekurin. Cila është...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon