Friday, July 30, 2021

Sa zgjat dënimi në varr?

0
Pyetje:Dënimi i varrit, a është i vazhdueshëm apo i përkohshëm?***Përgjigje:Sa i përket mosbesimtarit, Allahu atij nuk ka asnjë mënyrë që ti arrijë mirësia dhe mëshira e Allahut. Dhe dënimi ndaj tij është i vazhdueshëm (deri...

A është Xhehenemi i përjetshëm?

0
Pyetje: A është Xhehenemi i përjetshëm, apo do të përfundojë?***Përgjigje:Ajo që përfundimisht dihet është se ai (Xhehenemi) është i përjetshëm, dhe nuk dihet për ndonjë mendim tjetër nga selefët. Dijetarët e bënë këtë një ndër...

A do të hyjë në Xhenet gruaja e cila nuk ka vendosur shaminë?

0
Pyetje: A do të hyjë në Xhenet gruaja e cila nuk ka vendosur shaminë (mbulesen)?***Përgjigje:Vendosja e shamisë per gruan muslimane është një detyrim i vendosur nga Allahu, dhe dënimi i saj për mosvendosjen e shamisë...

Cila është grada më e lartë në Xhenet dhe kush do ta arrijë atë...

0
PYETJA: Cila është grada më e lartë në Xhenet dhe kush do ta arrijë atë gradë?PËRGJIGJA: Së pari, besimtari duhet t’i lutet Allahut të Madhërishëm që ta bëjë prej xhenetlive, por duke e ditur se hyrja...

Në cilin Xhenet banoi Ademi?

0
Pyetje:A mund të na tregoni rreth xhenetit ku banoi fillimisht Ademi (Paqja qoftë mbi të!) me bashkëshorten e tij (Havanë) dhe rreth pemës së ndaluar që ata të dy hëngrën?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon...

A lirohen nga zjarri i Xhehenemit agjëruesit e Ramazanit?

0
PYETJA:Në një hadith që e transmeton Ibn Abbasi r.a. në lidhje me ramazanin thotë se: "Allahu për çdo ditë të ramazanit, me rastin e iftarit, liron njerëz prej Xhehennemi,..." nuk e kam të qartë...

Kur All-llahu krijoi shpirtrat si u përcaktua fundi i tyre?

0
PYETJA:Esselamu alejkum, kur All-llahu krijoi shpirtrat si u përcaktua fundi i tyre, se kujt do ti përkas Xheneti dhe kujt Xhehenemi.PËRGJIGJA:Alejkum Selam. Pyetja e juaj bën pjesë në fushën e kadasë dhe kaderit -...

Si ishte xheneti në të cilin banoi Ademi dhe pema të cilën e hëngri?

0
Pyetje: XHENETI KU BANOI FILLIMISHT ADEMIA mund të na tregoni rreth xhenetit ku banoi fillimisht Ademi (Paqja qoftë mbi të!) me bashkëshorten e tij (Havanë) dhe rreth pemës së ndaluar që ata të dy hëngrën?Përgjigjja: XHENETI...

Ku ndodhen Xheneti dhe Xhehenemi

0
Pyetje:A dihet ku jane xhehenemi dhe xhenneti, mbase Resuli s.a.w.s. i kishte pare qe te dy (xhennetin dhe xhehenemin)? A eshte e cekur diku se ku ndodhen?Pergjigje:Xheneti dhe xhehenemi jane te krijuara dhe ekziostojne,...

Sa shkalle eshte Xheneti dhe Xhehnemi

0
Pyetje:Desha ta dij sa xhehnema e sa xhenneta jane apo sa shkalle i kane?!Pergjigje:Ekziston vetem nje xhenet (parajse) dhe nje xhehenem (ferr), por secili ka gradat dhe shkallet e veta, te cilat nuk dihet...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon