Monday, December 6, 2021
Pyetja: A ta adhurojë Allahun për ta fituar xhenetin apo për të fituar kënaqësinë e Tij? *** Përgjigja: Arritja e kënaqësisë së Allahut dhe hyrja në Xhenet janë dy gjëra të pandara. Nëse arrihet hyrja në Xhenet arrihet dhe kënaqësia e Allahut. Allahu i Lartësuar e përshkruan Profetin e Tij dhe shokët e...
Pyetja: Pse nuk na ka treguar Pejgamberi kohën kur do të ndodhë Kiameti? *** Përgjigja: Së pari: I Dërguari i Allahut nuk na ka treguar se kur do të ndodhë kiameti, sepse ai nuk e dinte as vetë se kur do të ndodhë ai. (Për këtë ka shumë ajete nga Kurani dhe...
Pyetja: Përse Allahu kërkon nga njerëzit ta adhurojnë? *** Përgjigja: Në kohën që po jetojmë, ne si muslimanë shpeshherë gjendemi përballë një morie dyshimesh, të cilat vijnë anëekënd dhe që jo rrallë ndodh që të luhasin e lëkundin besimin e atyre që janë me besim të dobët apo të painformuar. Për shkak se sot ateizmi...
Pyetja: A është jeta e varrit shenjë për gjendjen në Ahiret? *** Përgjigja: Edhe pse në Ditën e gjykimit njeriu do të pyetet në detaje dhe në jetën e varrit nuk do të pyetet për çdo detaj të jetës që ka jetuar, përsëri jeta e varrit është shenjë e qartë për ecurinë e njeriut në Ditën...
Pyetja: Kiametin a do ta përjetojnë edhe ata që kanë vdekur apo vetëm të gjallët? *** Përgjigja: Hadithet e sakta të Pejgamberit ﷺ na tregojnë se momentin e kiametit do ta përjetojnë vetëm njerëzit e gjallë, që janë prej njerëzve më të këqij. Pejgamberi ﷺ ka thënë: “Nuk do të ndodhë momenti i...
Pyetja: Kush do të jenë ata që e meritojnë shefatin? *** Përgjigja: Fjala shefat do të thotë ndërmjetësim për ndokënd me qëllim të përfitimit të dobisë apo evitimit të dëmit. Shefati ndahet në dy kategori: 1. Shefati që ka të bëjë me çështjet e kësaj bote. Edhe ky lloj shefati ndahet në dy grupe: a)...
Pyetja: Kush vdes ditën e xhuma a do të merren në llogari në Ditën e Gjykimit? *** Përgjigja: Fillimisht duhet theksuar se dita e xhuma ka vlerë të veçantë, sepse Allahu e ka dalluar nga ditët tjera të javës.Falet namazi i xhumasë, dhe që është me rëndësi të vaçantë, ka një kohë, nëse...
Pyetja: Kush do peshohet ditën e Kiametit? *** Përgjigja: Do peshohen veprat dhe regjistrat. Po ashtu thuhet se dhe vetë njeriu do peshohet. Ashtu siç tregohet në historinë e Abdullah bin Mesudit radijAllahu anhu se kërciri i tij është më i rëndë (në peshoje) se mali Uhudit. Pyetje: A do ketë vetëm...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon