Wednesday, July 28, 2021

A lejohet të vizitohen varrezat në ditën e xhuma, nëse nuk ka mundësi në...

0
Pyetja:Ne lexuam një fetva në të cilin ju cituat Shejh Bin Bazin (Allahu e mëshiroftë) duke thënë se nuk është e lejueshme të veçosh ditën e xhuma për të vizituar varrezat. Cili është rregulli...

Pse falet namazi i xhenazes dhe cila është vlera e këtij namazi?

0
PyetjePse falet namazi i xhenazes dhe cila është vlera që përfitohet nga ky namaz?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!Parimisht duhet ditur se muslimani/ja lipset...

Lëvizja e gishtit apo të treguarit me të pa e lëvizur në teshehud

0
Pyetje: Lidhur me lëvizjen e gishtit tregues në pozitën e teshehudit, a duhet që gishti të lëvizet, apo mjafton që vetëm të tregojmë me të , pa e lëvizur? Përgjigje: Të dyja këto janë...

Ka njerez qe komentojne daljen e gjarperinjeve nga varret e njerezve duke thene se...

0
Gjarperinjet qe dalin nga varret e njerezve Shejh Salih bin Feuzan el-Feuzan Ligjërata: Usul Ehl-is-Sunnah Burimi: http://alfawzan.ws/allmohadrat?page=4 Perktheu:Ergin Shalawww.rijadulilm.comPyetje: Ka njerez qe komentojne daljen e gjarperinjeve nga varret e njerezve duke thene se ata njerëz (të varreve) kane qene mekatare....

Cili është vendimi mbi zgjidhjen e nyejve në varr dhe zbulimit të fytyrës së...

0
Zgjidhja e nyejve dhe zbulimi i fytyrës së tëvdekurit kur ai të varrosetPyetje: Cili është vendimi mbi zgjidhjen e nyejve në varr dhe zbulimit të fytyrës së tij në varr? Përgjigje: Ibn Kudame ka thënë në el-Mugnij...

Cili është mendimi i saktë në lidhje me gjykimin e vizitës së varrezave nga...

0
Vizitimi i varrezave nga gratë Shejkh Mukbil bin Hadij el Uadi'ij Ixhabetus-Sail, fq.554-555, fetua nr.310Pyetje: Cili është mendimi i saktë në lidhje me gjykimin e vizitës së varrezave nga gratë, dhe cili është dallimi ndërmjet shprehjes zairat...

Pasi të pastrohet i vdekuri, ata që janë përgjegjës [për larjen] ia vendosin dorën...

0
Vendosja e duarve të të vdekurit anëve të tijShejh Ibn Uthejmin Fetaua li Ehlil-Majjit, pyetja 6, faqe 10 Lika el-Bab el-Meftuh, vëllimi 4, faqe 11Pyetje: Pasi të pastrohet i vdekuri, ata që janë përgjegjës ia...

Gjatë faljes së namazit të xhenazes, njerëzit e vendosin tabutin drejt kibles, pastaj së...

0
Vendimi mbi vendosjen e xhenazes përpara namazlinjëve në namazin farzPyetje: Gjatë faljes së namazit të xhenazes, njerëzit e vendosin tabutin drejt kibles, pastaj së pari e falin namazin e caktuar (farz) drejt tij e pastaj e falin...

Një njeri ka vdekur dhe kishte lënë udhëzime që të varrosej me arkivol. Cili...

0
Vendimi mbi varrosjen e të vdekurit me arkivolFetaua el-Lexhneh el-Da'imehPyetje: Një njeri ka vdekur dhe kishte lënë udhëzime që të varrosej me arkivol. Cili është vendimi mbi këtë? Përgjigje: Vendosja e të vdekurit të arkivol...

Është mjaft i përhapur ngushëllimi nëpërmjet gazetave. Cili është vendimi mbi këtë? A bën...

0
Vendimi mbi ngushëllimin dhe falënderimin e njerëzvenëpër gazeta dhe revista Shejh Muhamed es-Salih el-Uthejmin 70 Su'alen fi ahkam el-Xhena'iz, f.53Pyetje: Është mjaft i përhapur ngushëllimi nëpërmjet gazetave. Cili është vendimi mbi këtë? A bën pjesë kjo në...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon