Wednesday, July 28, 2021

Cila është koha e preferuar për duanë e istihares?

0
Pyetje:Selamun Alejkum! Desha të pyes se cila është koha e preferuar për duanë e istihares.***Përgjigje:Alejkum selam! Nuk ka kohë të caktuar, por kur dëshironi të bëni një vepër dhe nuk mund të vendosni atëherë i falni dy...

Gjatë namazit kam probleme me urinë!

0
Pyetje:Es-selamu alejkum!Desha ta bëj një pyetje, kam probleme me urinë, kur jam duke u falur shpesh e prishi abdesin, kur kollitem më shkojnë dy-tri pika urinë dhe kjo më ndodh thuajse në çdo namaz. Jam...

A është e lejuar që femrat t’i lexojnë me zë të lartë suret në...

0
Pyetje:Selam alejkum! A është e lejuar që femrat t'i lexojnë me zë të lartë suret në namaz?***Përgjigje:Alejkum selam! Po, nëse është në një vend ku nuk ka njerëz të huaj, por nëse është në një vend ku ka njerëz të huaj atëherë është e ndaluar.Allahu e di më...

A lejohet leximi i fjalëve të namazit me germa joarabe?

0
Pyetje:A lejohet leximi me gërma jo arabe (latinisht) i fjalëve të namazit. E kam fjalën për fletushkën “Falja e namazit për fillestarët”, e cila qarkullon në shumë prej xhamive tona. Në këtë fletushkë janë...

Namazet sunet gjatë udhëtimit, si ka vepruar Pejgamberi ﷺ?

0
PYETJE: Si ka vepruar Pejgamberi ﷺ me namazet sunet gjatë udhëtimit, i ka falur apo i ka lënë?****PËRGJIGJE:Muhamedi ﷺ kur ka qenë në udhëtim, nuk i ka falur namazet sunete, por ka shkuar direkt në...

Çʹështë namazi tesbih?

0
Fetaua Erkanul Islam, f.523, të shejh Muhamed bin Salih el‐Uthejmin, rahimehullahPyetje: Çʹështë namazi tesbih? Përgjigje: Namazi tesbih sʹështë transmetuar në të vërtetë nga pejgamberi . Imam Ahmedi, Allahu pastë mëshirë ndaj tij, ka thënë:ʺPër sa...

Nëse jam në udhëtim dhe dëgjoj ezanin, a duhet të falem në xhami? Dhe,...

0
A duhet falur namazin në xhami ndërsa je në udhëtimShejh Ibn UthejminMexhmu Fetaua ue Resaʹil el‐Shejh ibn Uthejmin 15/422Pyetje: Nëse jam në udhëtim dhe dëgjoj ezanin, a duhet të falem në xhami? Dhe, nëse...

A i lejohet gruas shtatzënë ti bashkojë namazet?

0
Pyetje: A i lejohet gruas shtatzënë që të bashkojë namazet ndonjëherë në qoftë se ajo përjeton vështirësi?Përgjigje: Po, në qoftë se ajo është duke përjetuar vështirësi, ajo mund të bashkojë namazet dhe në rastë...

Kujdes nga ky veprim në namaz

0
Shejkhu dhe dijetari i madh i këtij ummeti, Muhammed bin Salih El Uthejmin -Allahu e mëshiroftë- ka thënë:“Leximi (i Kuranit dhe dhikrit) në namaz duhet të jetë patjetër me lëvizjen e gjuhës.Nëse personi lexon...

A duhet t`i zgjoj fëmijët te falin namazin e sabahut?

0
Pyetësi thotë: Unë kam një fëmijë mosha e të cilët është nëntë vjeç. A ta zgjojë atë për faljen e namazit të sabahut?Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Po. Nëse njeriu ka fëmijë qoftë...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon