Tuesday, July 27, 2021

A është gjynah përzirja e ajeteve?

0
Pyetja:Duke udhëtuar nga shtëpia për në fakultet më ndodh që shpeshherë të përmend disa ajete nga Kurani, por ajo që më shqetëson është se ndonjë sure nuk e di mirë dhe e lidh me...

A duhet të veçohen muajt Rexheb dhe Shaban me itikaf ose heshtje? 

0
Pyetja: Cila është vlera e agjërimit në tre muajt e shenjtë? A duhet të veçohen këta muaj me itikaf ose heshtje?***Përgjigjja:Sa i përket veçimit të Rexhebit dhe Shabanit, që të dyja me agjërim ose itikaf,...

A ka inkurajim për përballim të sprovave?

0
Pyetje: Cili është vendimi mbi mospranimin e së keqes? A është kjo vetëm një formë e durimit ndaj fatkeqësisë? Si është puna e vërtetësisë së haditheve që inkurajojnë durim në kohëra të vështira?***Përgjigje:Nuk është qëndrim i lëvdueshëm...

“Islami ka filluar si i huaj…” – cili është shpjegimi?

0
Pyetja: Prej haditheve të njohura që qarkullon në mesin e ligjëruesve dhe autorëve është edhe hadithi: ”Islami ka filluar i huaj, dhe do të kthehet si ka filluar, për atë, lum për të huajt”. Më intereson,...

Mospërputhja e mendimeve – mëshirë apo dënim?

0
Pyetja: "Mospërputhja e mendimeve në mes medhhebeve është mëshirë", a është ky hadith i vërtetë, apo jo?***Përgjigjja:Ky nuk është hadith, por është transmetuar në një hadith, ku thuhet: "Mospërputhja e mendimeve në umetin tim është mëshirë."...

Komentim i hadithit

0
Pyetje:Nje hadith i Resulit s.a.w.s. thote se tre vet i sjellin dem Fese, fakihu gjynahqare, sunduesi despot dhe muxhtehidi i padijshem. Pra cili eshte kuptimi i hadithit dhe dua ta di kuptimin dhe domethenjen...

Në lidhje me hadithin “Kush largohet nga Suneti im”

0
Pyetje: Cila është domethënia e hadithit:"Kush që largohet nga Suneti im, nuk është i imi". A bie personi në këtë kategori, kur nuk fal namazet sunet, të cilat vijnë përpara dhe pas namazeve të obligueshme?Përgjigje: Pejgamberi,...

Pyetje: Cili është raporti mes shkencës së fikhut dhe asaj të Hadithit? A duhet...

0
Pyetje: Cili është raporti mes shkencës së fikhut dhe asaj të Hadithit? A duhet që një muhadith (dijetar i shkencës së Hadithi) të jetë fakih (dijetar i jurisprudencës islame), apo vetëm muhadith?Përgjigje: Fakihut i...

Koment i hadithit:”Safat më të mirë për gratë janë të fundit”.

0
Pyetje: Jemi një grup grash që falemi në xhami për ramazan, në një vend të izoluar nga burrat, në mënyrë që ata të mos na shohin dhe ne të mos i shohim ata. Kam vërejtur...

A është e vërtetë se pejgamberi [salallahu alejhi ue selam] e ka ndaluar udhëtimin...

0
Vendimi mbi udhëtimin vetëmPyetje: A është e vërtetë se pejgamberi e ka ndaluar udhëtimin vetëm? Përgjigje: Imam Ahmed e ka shënuar këtë hadithi në el-Musned me disa shtojca, ku thotë:”Pejgamberi e ka ndaluar të kalohet...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon