Monday, December 6, 2021
Pyetja: A lejohen martesat sekrete në Islam? *** Përgjigja: Disa vëllezër dhe motra më kanë kërkuar të komentoj një praktikë që raportohet gjithnjë e më shumë për muslimanët në Perëndim përfshi hoxhallarë dhe thirrës, por edhe besimtarë e biznesmen që udhëtojnë në Perëndim ose jetojnë atje. Kjo është praktika e lidhjes së martesave...
Pyetje: Hoxhë i nderuar, unë kam nevojë për një këshillim të madh ngase kam bërë një gabim shumë të madh! Ka dashur Allahu i Madhëruar dhe më ka udhëzuar që disa vite me radhë. Elhamdulilah dhe ka dashur e më ka mbrojtur prej harameve. Deri në një çast. Unë edhe si...
Pyetja: A është e lejuar t’u flitet personave jo mahremë, p.sh. djalit të tezes, djalit të xhaxhait, burrit të motrës etj? Është fjala jo t’u flitet për dore, por të përshëndeten, do të thotë t’u jepet selam, apo më mirë mos t’u dilet fare e të rrihet në një dhomë...
Pyetja: A është e ndaluar të punojnë gratë jashtë shtëpisë? *** Përgjigja: Pa dyshim gruaja është faktori kyç në edukimin dhe zhvillimin e shëndoshë të çdo shoqërie, ngase roli i gruas në familje dhe shoqëri është i pazëvendësueshëm. Të gjithë e kanë për obligim të vlerësojnë rolin e saj, me qëllim që t’i...
Pyetja: Jam një motër muslimane me mbulesë islame. A më lejohet të paraqitem pa mbulesë dhe të përshëndetem me dorë me xhaxhanë e burrit tim? *** Përgjigja: Në parim femrës muslimane i lejohet të paraqitet pa shami, të vetmohet dhe të përshëndetet me dorë me çdo njeri që i ndalohet martesa me ndalesë...
Pyetja: Kujt lejohet t'i japim dorën, prej meshkujve dhe femrave? *** Përgjigja: Dhënia e dorës gjinisë tjetër në këndvështrimin Islam është e ndaluar e kjo duke u bazuar në disa argumente fetare, prej tyre: 1. Aishja pasi ka treguar mënyrën se si gratë i jepnin besën Profetit ﷺ ka thënë: “Për Allahun, dora e...
Pyetja: Nëse një burrë i martuar ka bërë zina me një femër tjetër, çfarë dënimi ka dhe si duhet të reagojë që ta shlyejë këtë mëkat kaq të rëndë? *** Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët...
Pyetja: Isha në një lidhje me një femër dhe ende nuk po e harroj! *** Përgjigja: Vazhdimisht e përsërisin hoxhallarët fjalin e njëjtë "është ndaluar qëndrimi vetëm mes një femre dhe mashkulli", për ta paralajmëruar sa e dëmshme mund të jetë kjo rrugë, sepse  një rast kur ndizet dhe shpërthen epshi, nuk e...
Po ndodh shpesh qe personat qe kane automjet dhe grate nga familjet e tyre apo dikush qe si kane ne mahrem kerkojne qe ti vozitin tek mjeku apo ne nje lagje tek anetaret e familjes apo dicka tjeter a lejohet ky rast ne qoftese jane edhe dy apo tre...
Selamun Alejkum Kemi ndegju se ka njerez qe jane gjysem meshkuj e gjysem femra (SHEMAL), a martohen keta njerez ose a ka ndonje fetva per kete? Përgjigje  Dijetaret e Islamit kane folur per njeriun e quajtur “mukhaneth”, me keto cilesi: “mashkull qe sillet me sjelljet e femrave ne levizje dhe ne fjale...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

Si duhet të japim këshillë?

Pyetje: Cilat janë rregullat që duhet t’i kemi parasysh gjatë dhënies së këshillës? *** Përgjigje: Dhënia e këshillës është një prej të drejtave të vëllezërve mes vete dhe është tregues për vëllazërinë e sinqertë. Madje kjo është prej përsosurisë së imanit, ngase imani nuk përsoset, derisa muslimani ta dojë dhe ta urrejë për vëllanë e […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke?

Pyetja: A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër? *** Përgjigja: Nëse u qasemi studimeve kur’anore të kësaj fushe, materies së krijimit të Ademit, lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, praktikisht llojit të lëndës së krijimit, hasim se Kur’ani përdor disa terminologji mbi këtë […]

X
Mirëserdhët Pergjigje.net
Mirësevini
wpChatIcon