Pyetja: Nëse një burrë e mbante të fshehtë martesën me gruan e tij të dytë dhe kishte fëmijë me të, atëherë ai vdiq pa ua treguar këtë sekret prindërve dhe vëllezërve e motrave, ose gruas së tij të parë dhe fëmijëve të saj, atëherë si mundet gruaja e dytë dhe...
Pyetja: Dua të di sa i fortë është hadithi “Zgjidhni të huajt për martesë”, i cili qarkullon gjerësisht mes njerëzve. A nuk inkurajohet martesa me të afërmit në mësimet islame? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Në disa hadithe inkurajohet kërkimi i të huajve ose jo të afërmve për martesë, por asnjë prej...

Një amanet haram!

Pyetja: Kam pasur një problem me gjyshen kur ajo ishte e sëmurë. Ajo më tha: “Ky është amaneti im për ty” para tezes sime dhe vajzave të saj. Amaneti tha: “Nuk dua të të shoh kur të jem gjallë e as kur të kem vdekur, as kur të më lajnë...
Pyetja: Babai im huazoi disa stoli ari nga gruaja e tij për të ndërtuar një shtëpi për mua, pa dijeninë time. Ju lutem vini re se i dërgova shpenzimet e ndërtimit dhe e pyeta nëse kishte mbetur ndonjë gjë nga paratë dhe ai më tha jo. Pas vdekjes së babait...
Pyetja: Si duhet trajtuar një djalë që është i pabindur ndaj prindërve të tij? Si duhet të sillen me djalin që kërcënon se do të vrasë nënën dhe sfidon prindërit e tij dhe e akuzon motrën për shthurje dhe zina, shkakton skandal në familjen e tij dhe gjithmonë debaton me...
Pyetja: Daja im e ka shitur shtëpinë por ka ndërruar jetë, pastaj kanë mbetur 3 motra, (nëna dhe dy tezet) por, pasi nëna ime ka vdekur para dy jave, tash kanë mbetur 2 motrat, gjegjësisht dy tezet, por paratë e shtëpisë të dajes i kanë marr dy tezet. Sipas dispozitave...
Pyetja: Fëmiu a është gjak i nënës apo i babait? *** Përgjigjja: Fëmiu në fakt është gjak i babait por është nga gjaku i nënës. Mirëpo i atribohet babait, për atë thuhet: "I biri i filanit.."; "I biri i filan kabiles.."; "I biri i filan fisit..". Nuk përmendet fisi i nënës por fisi i...
Pyetja: Babai im ka vdekur para 5 vitesh, dhe unë jam kujdesur për njëri nga axhallarët e mi i cili nuk ka grua as fëmijë si dhe është i sëmurë. Tani kemi vendosur ne me axhallarët e tjerë të ndajmë tokat, me ç'rast axha im i sëmurë më ka thënë...
Pyetja: Nëse një person i verbër dëshiron të shkojë në haxh dhe në pamundësi që të shkojë vetë atje, a ka të drejtë të shkojë me përcjellës apo mund të dërgojë dikë tjetër në vendin e tij (bedel)? *** Përgjigjja: Njeriu që ka të meta fizike të rënda, si për shembull paraliza, apo...
Pyetja: Nëse njeriu bën një mëkat ndaj njeriut, a mjafton të kërkohet falje vetëm prej Allahut? *** Përgjigjja: Allahu i Lartësuar ua ka mundësuar robërve të Tij që kur gabojnë, të pendohen dhe të kërkojnë falje prej Tij. Allahu i Lartësuar thotë: “Dhe të gjithë pendohuni tek Allahu o besimtarë, nëse doni të shpëtoni.”...

TRENDI I PYETJEVE