Pyetja:

Jam sprovuar me një sëmundje dhe si shkak i sëmundjes kam qëndruar në gjendje kome (pa vetëdije) në spital, dhe deshi Allahu pas pesë ditëve më erdhi vetëdija, dua ta di çfarë të veprojë me namazet të cilat nuk kam mund t’i fali pesë ditë me radhë, si t’i kompensojë namazet?

***

Përgjigjja:

Namazet duhet t’i kompensosh dhe t’i falësh të rënditura. I falë pesë kohët e namazit të ditës së parë, pastaj ditës së dytë. Kështu vazhdon dhe i plotëson të gjitha namazet të cilat nuk i ke falur gjatë gjendjes sa ke qenë në komë (pa vetëdije).

Dr. Salih bin Feuzan el Feuzan

Përktheu: Suad Shabani