Pyetja:

Nëse i dhurojmë të holla një familje nevojtare dhe më pas e kuptojmë që janë keqpërdorur ato para, si të veprojmë?

***

Përgjigjja:

Nëse ato të holla (të mira materiale/para) i keni dhuruar për t’iu ndihmuar disa të varfërve me qëllim që të arrihet kënaqësia e Allahut, por ato janë keqpërdorur nga njerëzit e papërgjegjshëm, ju mos e merakosni se do ta arrini shpërblimin e plotë me lejen e Allahut. Mësimi për herë tjetër le të jetë që të mos dhuroni para, por t’iu paguani faturat apo t’iu dhuroni ushqim.

Shejh Asim el Hakim