Pyetja:

A ka qenë Hatixhja (Allahu qoftë i kënaqur me të) 25-28 vjeçe kur është martuar me Pejgamberin ﷺ?

***

Përgjigjja:

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Disa dijetarë thonë se ajo ishte 28 vjeç dhe disa të tjerë thonë se ishte 40 vjeç. Por mosha e saj nuk është e një rëndësie të madhe për ne, Zoti qoftë e kënaqur me të dhe e tëra kjo nuk ka ndikim në statusin dhe rolin e saj në Islam.

Shejh Asim el Hakim