Pyetja:

Selam alejkum!
Desha t’i bëja disa pyetje hoxhës rreth ditëve, se a është dita e martë ditë e keqe si thonë gratë dhe shumë të tjerë. Kur kam dalë prej shtëpisë e jam nisur për në SHBA me familjen, ka qenë e martë dhe desha të dija se a i ka dalluar Allahu ditët a jo, a ka theksuar në Kuran përveçse ditës së xhuma?

Allahu ju shpërbleftë për kontributin që po jepni për popullin!

***

Përgjigjja:

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, mbi shokët dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Sa i përket pyetjes suaj të parë, rreth ditës së martë, themi se ajo që është përhapur te ne është besëtytni dhe nuk ka kurrfarë baze, që të mbështetemi në të. Për më gjerësisht shih pyetjen numër 122 në këtë faqe, ose kliko këtu:
http://www.klubikulturor.com/Cfare-domethenie-kane-keto.htm

Allahu e di më së miri!

Alaudin Abazi