Wednesday, July 28, 2021

A është dita e martë ditë e keqe?

0
Pyetja:Selam alejkum! Desha t’i bëja disa pyetje hoxhës rreth ditëve, se a është dita e martë ditë e keqe si thonë gratë dhe shumë të tjerë. Kur kam dalë prej shtëpisë e jam nisur për...

A bën ta mbaj Kuranin në makinë?

0
Pyetja:Kam një kopje të Kuranit Fisnik dhe e mbaj në makinën time duke pasur parasysh se është Fjala e Allahut. A bën të veproj kështu?***Përgjigjja:Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin...

A është gjynah të shkoj në tyrbe për t’u lutur?

0
Pyetja:Selam alejkum! Në emër të Allahut, Atij të Cilit sa herë që ia përmendim emrin, nuk na ndodh asgjë e keqe as në tokë e as ne qiell. Allahu është më i dituri, Ai...

A lejohet mbajtja e nuskave?

0
Pyetje:A lejohet mbajtja e nuskave? Po kur ato përmbajnë ajete nga Kurani?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!Përkufizimi i fjalës nuskë (ose hajmali)...

A bën me qepë natën e Premte?

0
Pyetje:Nëna ime thotë që natën e xhuma (premte) nuk duhet të qepësh apo thurësh triko? Si e gjykoni këtë?Përgjigjja:Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e...

A lejohet festimi i Vitit të Ri kalendarik?

0
Pyetje:Akush nuk mund ta mohojë faktin se rituali festiv i vitit të ri përbën përngjasim me jobesimtarët dhe është i mbushur me paganizma, rite dhe mëkate që bien ndesh kryekëput me fenë islame. Por...

Mbajtja e peshqëve në akuarium, a është gjynah?

0
PYETJA: Selam alejkum. A është haram mbajtja e peshqëve në akuarium? Më kanë thënë se nuk bën, ngase është gjynahPËRGJIGJA: Alejkum selam. Nuk është e ndaluar që të kesh në shtëpi akuarium me peshq. Allahu i Madhërishëm...

Të pyesësh dhe t’i besosh falltarit

0
 El-Babul-Meftuh, vëll.44, faqe 86 Pyetje: Si t’i bashkërendojmë kuptimet e këtyre dy haditheve: “Kushdo që shkon te falltari dhe e pyet për diçka, namazi i tij s’do të pranohet për 40 ditë”, dhe “Kushdo që shkon te falltari...

Vendimi islamik lidhur me Ditën e Valentinit

0
Çdo vit, me datën 14 shkurt, disa njerëz e festojnë ditën e të dashuruarve (Ditën e Valentinit) duke shkëmbyer trëndafila të kuq sidhuratë. Ata, gjithashtu, vishen me tesha të kuqe dhe i urojnë njëri- tjetrit. Disa...

A bëhet kurban për të vdekurin?

0
Pyetje: A është e rekomandueshme të bëhet kurban në emër të të vdekurit, si në rastin e të gjallit, edhe pse ata nuk na kanë lënë porosi për këtë, apo kurbani është një...

TRENDI I PYETJEVE

Përshëndetje ✋

Jemi të lumtur të ndihmojmë në ofrimin e zgjidhjes për pyetjet, dilemat dhe brengat tuaja

Filloni një bisedë

Klikoni këtu të bisedoni me ne

Kërkojeni përgjigjen për pyetjen tuaj këtu

Kërko përgjigje për pyetjen tuaj
Na shkruani përmes whatsapp
Nëse dëshironi tu njoftojmë me email
Na lini numrin tuaj të telefonit që tu thërrasim
Cila është përshtypja juaj

Latest Posts

A shkojnë dikur në xhenet ata besimtarë me të cilët ndizet zjarri fillimisht?

Pyetje: A shkojnë dikur në xhenet ata me të cilët ndizet zjarri fillimisht, besimtarët muslimanë që kanë luftuar, kanë lexuar Kur’an e kanë dhënë pasuri jo për hir të Zotit? Bazohem edhe në këtë hadith pos një tjetri. Hadithi është në “Radijus Salihin”, numër. 148: “I falimentuar i umetit tim është ai që vjen në […]

Ku është Zoti?

Pyetja: Nëse pyesim gjashtë njerëz në gjashtë anë të Tokës se ku është Zoti, që të gjithë do të përgjigjen se “Ai është në qiell” dhe rrjedhimisht nënkuptohet se Toka, universi dhe çdo gjë që është në të është brenda Zotit. A është mëkat të thuhet kështu? E nëse nuk është kështu, si mund të jetë ndryshe? […]

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?

A e krijoi Zoti njeriun nga dheu i kësaj toke apo nga dheu i një toke tjetër?   Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në […]

Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh?

Pyetja: Çfarë e bën kamatën kaq mëkat të madh, sa ai që e merr apo e jep atë të konsiderohet se ka hyrë në luftë me Allahun? Nëse keni mundësi, ta shpjegoni me metoda shkencore, të natyrës ekonomike. Megjithëse asnjëherë familja ime nuk ka marrë kamatë dhe as që e kemi ndër mend ta bëjmë […]

Çfarë të bëjmë me letrat higjienike

Pyetja: A lejohet qe letrat apo picetat higjenike pas përdorimit të digjen në zjarr apo çfarë duhet bërë?   Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Nuk ka […]

    X
    Mirëserdhët Pergjigje.net
    Mirësevini
    wpChatIcon