Pyetja:

Te vdesësh të premten apo të hënën?

***

Përgjigjja:

Nuk është çështja të vdesësh ditën e premte, apo ditën e hënë apo në ditët e tjera të javës. Porse e gjithë çështja është se në çfarë gjendje do vdesësh. A do vdesësh në iman (lexo: besim), sinqeritet dhe në teuhid (njëshmërisë së Zotit). Lusim Allahun për të gjithë ne që të vdesim në këtë gjendje. Apo do vdesësh në dyshim, në shirk dhe kufër.

Shejh Ibn Uthejmin, “Momentet e vdekjes dhe jeta e varrit”