Pyetja:

A i lejohet femrës shqiptare të martohet me një ashkali?

***

Përgjigjja:

Falënderimet i takojnë Allahut. Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Pejgamberin ﷺ

Femrave shqiptare, atyre të cilave i përkasin besimit islami, ju lejohet të martohen me ashkali, sepse shumica dërmuese e ashkalive në trojet tona janë muslimanë. Femrës muslimane i ndalohet të martohet me jomuslimanët.

Dr. Shefqet Krasniqi